Šport
40 ogledov

Predsednik zavrnil sedež v VIP loži

 Gudni Johannesson EPA
Novoizvoljeni islandski predsednik si četrtfinalne tekme s Francijo ne bo ogledal v udobju zasebne VIP lože.

Islandija je veliko presenečenje letošnjega evropskega prvenstva v nogometu. Država z nekaj več kot 300.000 prebivalci je v Franciji presegla vsa pričakovanja in z uvrstitvijo v četrtfinale šokirala nogometno javnost.

Najodmevnejša je bila islandska zmaga v osmini finala, kjer so varovanci Heimirja Hallgrimssona senzacionalno izločili Angleže.

Islandija se bo za preboj med najboljše štiri ekipe evropskega prvenstva pomerila s Francijo. Tekmo, ki bo na sporedu v nedeljo ob 21. uri, si bo ogledal tudi nedavno izvoljeni predsednik države Gudni Johannesson, ki se je odločil, da bo v vzdušju užival v družbi islandskih navijačev.

''Zakaj bi sedel v VIP sobi in srkal šampanjec, če pa lahko to počnem kjerkoli na svetu?'' je povedal Johannesson in se pri tem na široko nasmehnil. ''Ne, jaz bom med navijači, oblečen v islandski dres. Z vsem spoštovanjem do francoske reprezentance, ne smejo nas podcenjevati,'' je dodal predsednik, ki si je v Nici ogledal že tekmo z Anglijo.

''V Nici je bilo fantasično vzdušje in lepo je bilo spodbujati ekipo k temu malo verjetnemu rezultatu. Tekle so solze sreče. Islandiji to veliko pomeni. Če si zastaviš cilj, trdo delaš, držiš skupaj in imaš dovolj discipline, je mogoče prav vse,'' je zaključil Johannesson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.