Šport
34 ogledov

Nadal drvi proti deveti lovoriki v sezoni

rafael nadal Reuters
V finalu teniškega mastersa v Cincinnatiju se bosta pomerila Španec Rafael Nadal in Američan John Isner.

Nadal, ki v Cinncinatiju lovi deveto lovoriko v letošnji sezoni, je v dveh nizih premagal Čeha Tomaša Berdycha in mu prizadejal že 14. zaporedni poraz v njunih medsebojnih obračunih.

john isner | Avtor: Reuters Reuters
Španec se bo v polfinalu pomeril z 208 centimetrov visokim Johnom Isnerjem, ki je v treh nizih premagal Argentinca Juana Martina Del Potra. Slednji je imel v drugem nizu na voljo zaključno žogico, vendar je Američan na krilih domačih navijačev izsilil odločilni niz, kjer je na začetku hitro odvzel servis nasprotniku in do konca zadržal svoj začetni udarec.

Nadal bi z zmago v finalu postal prvi tenisač po Andyju Roddicku (2003), ki bi v istem letu osvojil oba mastersa na ameriški turneji. Španec je letos osvojil že štiri turnirje serije masters, z novo lovoriko pa bi izenačil rekord Novaka Đokovića, ki je v sezoni 2011 osvojil pet tovrstnih turnirjev.

Isner se bo drugič pomeril v finalu mastersa. Lani ga je v Indian Wellsu premagal Roger Federer.

ATP Masters 1000, Cincinnati, polfinale:

Juan Martin Del Potro (Arg/7) : John Isner (ZDA/14) 7:6 (5), 6:7 (9), 3:6
Rafael Nadal (Špa/4) : Tomaš Berdych (Češ/6) 7:5, 7:6 (4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice