Avto
64 ogledov

Isofix jo je zagodel BMW-ju

Zadnji sedeži v avtu BMW
Zaradi napake pri sistemu pritrdišč za otroške sedeže bo moral BMW vpoklicati prek 600 tisoč vozil.

Ponavadi vpoklice znamke najavljajo zaradi kakšnega pomanjkljivo delujočega dela na motorju ali na podvozju, tokrat pa so jo zakuhali otroci. Oziroma sistem isofix, ki skrbi, da so otroški sedeži varno zasidrani v sedeže. 

BMW je pri modelu X3 od letnika 2011 naprej in pri modelu X4 od lanskega letnika naprej odkril napako pri pritrdilnem drogu isofixa, saj naj bi evropski tip otroških sedežev z leti lahko tako poškodoval pritrdilno točko, da bi se ta razmajala. Zaradi tega bi lahko v primeru nesreče obstajala večja nevarnost za poškodbe najmanjših potnikov, ker isofix ne bi opravil svojega dela. 

Gre za previdnostni vpoklic, na katerem bodo serviserji utrdili pritrdilne točke. Konkretnega primera, da bi napaka vplivala na varnost otroka, namreč niso zaznali. Skupno je prizadetih okoli 622.000 vozil, poroča Automotive News. Od tega je bila velika večina prodanih na evropskem trgu, torej tudi v Sloveniji. V ZDA se bo vpoklic že pričel v kratkem.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.