Šport > Moto športi
57 ogledov

Italija: "Vettel od 2014 član Ferrarija"

Sebastian Vettel EPA
Italijanska televizijska postaja Italia 1 v ponedeljek poroča, da bo nemški dirkač Sebastian Vettel od leta 2014 klubski kolega Fernanda Alonsa pri Ferrariju. Z dvakratnim prvakom Red Bulla naj bi se italijansko moštvo že dogovorilo za triletno pogodbo do leta 2017.

Za odhod Sebastiana Vettla, aktualnega prvaka formule 1, naj bi bilo po poročanju novinarja italijanske televizijske hiše Italia 1 vse pripravljeno in dogovorjeno. Leta 2014 naj bi dvakratni prvak Vettel postal sovoznik Fernanda Alonsa pri Ferrariju, s katerim bo podpisal triletno pogodbo do leta 2017.

Po koncu letošnje sezone se namreč izteče pogodba Brazilcu Felipeju Massi, pri Ferrariju pa želijo do Vettlovega prihoda mesto v svojem dirkalniku ponuditi letos navdušujočemu Sergiu Pérezu, mehiškemu dirkaču Sauberja, ki dirka s Ferrarijevimi motorji.

Italijanski Mediaset dodaja, da bi Massi lahko ponudili tudi enoletno podaljšanje pogodbe (do leta 2014), ali pa bi Brazilca pri rdečih vse do prihoda svojega trenutnega ekipnega kolega pri Red Bullu zamenjal Mark Webber. Vodja Ferrarijeve ekipe Stefano Domenicali je za nemški Bild že pred časom zatrdil, da bi Vettel in Alonso "zlahka" vozila za isto moštvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.