Svet
20 ogledov

Italijani imajo nov snežni svetovni rekord

Italijani - sneg
1/4
MeteoWeb
V italijanskem mestu Capracotta, ki leži na 1421 metrov nadmorske višine je le v 18-tih urah zapadlo 256 centimetrov snega. Pri nas snega ni pričakovati, hladna jutra pa nas bodo spremljala še tudi v prihodnjem tednu.

Po podatkih vremenskega portal MeteoWeb je s količino snežne pošiljke, ki so jo bili deležni v mestu Capracotta v 18-tih urah, zrušen svetovni rekord iz leta 1921. V sosednjem mestu Pescocostanzo, ki leži na 1395 metrih nadomreske višine je po drugi strani konec prejšnjega tedna v manj kot 24-tih urah padlo “le” 240 centimetrov snega.

Prebivalci obeh mestec so iz svojih hiš izstopali skozi okna, na ulicah so dobesedno kopali tunele. Oba mesteca sta v relativni bližini morja; na njihovem območju se mešata hladen in vlažen zrak in večje količine snega niti niso neobičajne. Kljub temu so jih zadnje pošiljke popolnoma presenetile.

Pred tem so svetovni rekord obeležili v Silver Laku v Coloradu, kjer je v noči med 20. in 21. aprilom leta 1921, ko je napadlo 193 centimetrov snega. 

Teden bomo začeli z dežjem

Pri nas se snega ni bati, napovedujejo na Arsu, kljub temu pa se zima, vsaj kar se tiče temperature, noče posloviti. Tudi v prihodnjem tednu se bomo zbujali v hladna jutra, temperature se bodo gibale okrog ničle.

Po zmerno do pretežno oblačnem koncu tedna bomo ponedeljek začeli z dežniki, ponekod po Sloveniji bo deževalo, sicer pa bomo imeli oblačno vreme. Takšno vreme z le nekaj sončnimi žarki naj bi se nadaljevalo vse do prihodnjega konca tedna. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.