Vizita za živali > Novice
437 ogledov

Italijani pse množično parili z divjimi volkovi

Češkoslovaški volčjak Profimedias
“Italijanski gozdni karabinjeri so uspešno zaključili akcijo “Ave Lupo”, v kateri so zasegli 229 hibridov med psi in divjimi volkovi,” piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Akcijo so izvedli v 54-ih italijanskih provinicah in s pomočjo genetskih analiz ugotovili, da je v prevari sodelovalo devet kmetij, ki so vzrejale pasmo češkoslovaški volčjak. Da bi dosegli še večji volčji izgled pa so se zatekli k prevaram in pse parili z divjimi volkovi. Tako so imeli njihovi mladiči v resnici ponarejen rodovnik, za te mladiče pa so nekateri skrbniki odšteli kar 5.000 evrov.

Prevare od leta 2013

Pasma češkoslovaški volčjak je sicer res nastala s križanjem s karpatskim volkom, zaradi tega je tudi nekoliko težje učljiv in ob neprimernem šolanju potencialno agresiven. Nekaj časa so jih uporabljali v vojaški službi, zdaj pa jih pogosto uporabljajo kot čuvaje. Parjenje teh psov z divjimi volki pa lahko njihovo agresivnost poveča, opozarjajo italijanski kinologi.

S prevarami so nekateri vzreditelji začeli v letu 2013, karabinjeri so vse oglobili, dobili so tudi prepoved nadaljne vzreje. “Zasegle hibride so vrnili skrbnikom, saj bodo le-ti zanje najbolje skrbeli, poleg tega so na svoje živali tudi močno navezani,” še piše Ansa. 

Češkoslovaški volčjak | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.