Slovenija
82 ogledov

Italijani odstopajo od nakupa Cimosa

Cimos Barbara Milavec
Italijani so sporočili, da odstopajo od nakupa Cimosa.

Družba TCH Cogeme, ki je v lasti sklada Palladio Finanziaria, je sporočila, da odstopajo od nakupa Cimosa. Razlog za to je nerešen spor med Cimosom in hrvaško slabo banko DAB.

Kot so v TCH Cogeme zapisali, so pričakovali, da bodo do konec decembra izpolnjeni določeni odložni pogoji, med kateri je bil tudi dogovor s hrvaško stranjo. Ker pogoj ni bil izpolnjen, so pristali na podaljšanje roka do 31. januarja letos. Vendar pa do dogovora do danes še ni prišlo, zato so se odločili odstopiti od transakcije.

Komentarjev 9
  • wolf.ata 11:14 21.februar 2017.

    tole sem prebral: "ali je res bila v primeru Cimos sporna tudi hrvaška zahteva, da bi po prevzemu oziroma racionalizaciji poslovanja odpuščali le zaposlene v Sloveniji, hrvaški delavci pa bi ostali neprimerno bolj zaščiteni" ,tole so hrčki dodali v pogodbo ...prikaži večo o Cimos-u,češ,da bi bili hrčki bolj zaščiteni kot slovenski delavci,banda

  • wolf.ata 19:32 20.februar 2017.

    v tem primeru so krivi hrčki-dudeki,banda hrvaška delajo vse,da bi nam šlo čim slabše,ne zavedajo se,da so pljunili tudi v svojo skledo,izgleda,da bi radi z državnim denarjem oni kupili Cimos,mislim,da delajo na tem,ja,banda,drugače pa je tudi cca. 1500 njihovih delavcev+pogodbeniki,ki ...prikaži več bodo ostali brez dela

  • Avatar čavez
    čavez 16:31 20.februar 2017.

    Da bodo Italijani odstopili od nakupa sem komentiral že ob prvi objavi prodaje Cimosa,žal v Sloveniji ne najdeš pet ljudi katerim bi zaupal vodenje Slovenije.