Šport
8 ogledov

Italijani razbili favorite skupine

Emanuele Giaccherini
1/14
EPA
Belgijski nogometaši so prevladovali v prvih minutah dvoboja z Italijo, a nato prejeli zadetek. Na koncu so Italijani slavili z 2:0.

V prvih 30 minutah tekme med Belgijo in Italijo so lahko ljubitelji nogometa spremljali šahovsko partijo, edini omembe vreden strel je v 10. minuti sprožil Belgijec Radja Nainggolan, njegov močan strel s 25 metrov pa je zanesljivo v kot odbil Gianluigi Buffon.

Belgijci, drugi s fifine lestvice, so bili več pri žogi, a pravih priložnosti ni bilo. Nato pa so udarili Italijani. Leonardo Bonucci je s svoje polovice poslal visoko žogo, ta je preletela v tej sezoni sicer zanesljivega Tobyja Alderweirelda, do nje pa je prišel Emanuele Giaccherini. Ta je spretno zaustavil okroglo usnje, z drugim dotikom pa ga je poslal mimo vratarja Thibauta Courtoisa.

Rdeči vragi so bili šokirani, v naslednjih minutah pa bi lahko prejeli še kakšen zadetek. Courtois se je izkazal pri strelu Antonia Candreve, žoga je šla pod prečko, takoj zatem pa je sam pred golom ostal Graziano Pelle, ki pa je slabo streljal z glavo in zgrešil vrata.

V 53. minuti je Jan Vertonghen zadnji hip blokiral strel Candreve. Italijani so imeli nato kot, a je sledila bliskovita kontra Belgijcev, Kevin De Bruyne pa je našel samega Romeluja Lukakuja. Buffon je stekel proti napadalcu, slednji je poslal žogo mimo vratarja, a tudi mimo cilja. Na drugi strani je z glavo nevarno streljal Pelle, branil je Courtois, Eden Hazard pa je z roba kazenskega prostora meril naravnost v Buffona.

Belgijci so pritiskali, vendar so do pravega strela prišli šele v 82. minuti. Alderweireld je podal z leve strani, na šestih metrih pa je z glavo ustrelil rezervist Divock Origi, vendar meril previsoko. Sledil je še lep strel Cira Immobileja, znova se je izkazal Courtois.

Belgijci, ki jih je večina imela za favorite skupine E, so vse moči usmerili v napad, po hitrem protinapadu pa so jim azzurri zabili še drugi zadetek. Immobile je z leve potegnil proti sredini, nato našel Candrevo, temu pa je nasproti stekel tudi Courtois. Član Lazia si je vzel čas in se nato odločil za podajo na drugo stran kazenskega prostora, kjer je osamljeni Pelle z močnim volejem s prve žogo zabil v mrežo.

Euro 2016, skupina E, 1. kolo:

Belgija : Italija  0:2 (0:1)
Giaccherini 32., Pelle 93.

Lestvica:

1. Italija         1 1 0 0 2:0 3
2. Irska         1 0 1 0 1:1 1
  . Švedska    1 0 1 0 1:1 1
4. Belgija       1 0 0 1 0:2 0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.