Svet
25 ogledov

Italijani se bojijo napadov

Islamska država Profimedias
Italijanske tajne službe so opozorile pred nevarnostjo konkretnih napadov v državi. Zaradi prisotnih borcev skrajne skupine Islamska država in sodelovanja Italije v okviru koalicije proti IS, obstaja konkretna nevarnost terorističnih napadov v Italiji, je zapisano v poročilo italijanskih tajnih služb, ki ga je danes objavil italijanski parlament.

Kljub ostrim varnostnim ukrepom ni mogoče izključiti možnosti, da bi lahko v Italiji prišlo do velikih napadov, posebej pa naj bi bila ogrožena Rim in Vatikan, še opozarjajo italijanske tajne službe.

Kot je še zapisano v poročilu, ki ga povzema avstrijska tiskovna agencija APA, obstaja nevarnost radikalizacije oseb, ki se v Italiji zaradi pomanjkljivih možnosti integracije počutijo, da so jih pustili na cedilu in frustrirane. Število migrantov se je v Italiji zaradi še vedno trajajočega begunskega vala zelo povečalo.

Italijanski premier Paolo Gentiloni je ob tem izpostavil okrepljeno delovanje tajnih in varnostnih služb in dodal, da se Italija, kljub grožnjam za javno varnost, ne sme zapreti.

"Trdo delamo, da našim državljanom zagotovimo visoko raven varnosti. Več varnosti ne sme hkrati pomeniti manj svobode," je še menil italijanski premier.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
  • valerijakregar 15:58 28.februar 2017.

    tipična muslimanska hvaležnost.

  • mrki 20:08 27.februar 2017.

    še mal jih poberte pred libijsko obalo - očitno jih še nimate zadost.

  • wolf.ata 17:08 27.februar 2017.

    muslimanski Rim,kmalu,kot je rekla baba Vanga