Šport
12 ogledov

Italijani tokrat zaklenili vrata

Slovenski risi na Slovaškem stavijo na ekipni duh. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Slovenska hokejska reprezentanca je na drugi prijateljski tekmi z Italijo v Mariboru izgubila z (0:1).

Slovenska hokejska reprezentanca je z današnjo drugo pripravljalno tekmo proti Italiji opravila prvi del tekmovalne naloge v mesecu priprav pred SP; po dveh tekmah z zahodnimi sosedi, ki se pripravljajo na bližnje svetovno prvenstvo divizije I, je njihov izkupiček zmaga po kazenskih strelih in tesen poraz. Slovenijo na pripravah, baza pred svetovnim prvenstvom na Švedskem je tokrat Maribor, čakajo še štiri tekme. Prvi že naslednji teden, ko bodo v torek in sredo tekmeci Kazahstanci.

Slovenija je tudi današnjo drugo tekmo odigrala v podobno oslabljeni in nepopolni zasedbi kot petkovo, s številnimi mladimi slovenskimi reprezentanti. Manjkala pa sta še Boštjan Goličič, ki si je na prvi tekmi poškodoval stegensko mišico, ter Robert Sabolič, ker ima v Nemčiji še klubske obveznosti. V vratih pa je tokrat namesto Roberta Kristana priložnost dobil Gašper Krošelj, drugi vratar je bil Luka Gračnar.

Dobili gol z igralcem več

Začetek dvoboja je pripadel Sloveniji, najprej je zapretil Jan Urbas, domači hokejisti pa so nato hitro imeli tudi prvo številčno prednost. A namesto da bi sami zapretili vratarju Thomasu Tragustu, so naredili napako in tekmeci so jim pobegnili v protinapad, ki ga je Giulio Scandela spremenil v zadetek. Zgodnje vodstvo Italije je bilo za Slovenijo hladen tuš, vseeno pa si je pripravila še nekaj priložnosti, najlepši sta imela Maks Selan, ko je bil sam pred Tragustom, a je slabo streljal, ter Peter Bizalj, njegov strel je italijanski vratar ubranil. Urbas pa je v 14. minuti od daleč streljal močno, a je plošček zletel tik ob vratnici.

Druga tretjina je bila povsem italijanska. Italijani so si pripravili več priložnosti, preživeli tudi drugo slovensko prednost igralca več, sami pa skorajda prišli do drugega gola, ko je Slovenija ob svoji prvi izključitvi slabo izvedla menjavo in so pred vrata Krošlja sami prišli trije Italijani, vendar se je slovenski vratar izkazal. Ob koncu tretjine so imeli gostje še en "power-play", a ga tudi niso izkoristili.

Zadnja tretjina je spet prinesla več dinamike v slovensko igro, Gašper Kopitar, Bizalj, Rok Pajič in Urbas pa so bili tisti, ki so vratarja Italije preizkušali s streli. A vse te priložnosti domačim niso prinesle zadetka in izenačenja, prav tako pa ne zadnje pol minute, ko je selektor Matjaž Kopitar poskusil še brez vratarja in s šestimi igralci v polju.

Prijateljska tekma:

Slovenija : Italija 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Scandella (6)
Kazenske minute: Slovenija 8; Italija 8

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.