Šport > Nogomet
22 ogledov

Streli pred tekmo zasenčili zmago Napolija

navijači fiorentina
1/38
EPA
Napoli je zmagovalec letošnje sezone italijanskega pokala (Coppa Italia), potem ko so varovanci Rafaela Beníteza v finalu premagali Fiorentino (3:1). Srečanje se je začelo s 45-minutno zamudo, saj so bili pred tekmo ustreljeni trije navijači.

Napoli je na stadionu Olimpico premagal Fiorentino (3:1) in si priigral peto pokalno lovoriko v zgodovini kluba, drugo v zadnjih treh letih. V dresu Viol je polnih 90 minut odigral slovenski reprezentant Josip Iličić, ki se ni vpisal med strelce. Obračun so zaznamovali številni incidenti pred tekmo, v katerih so bili ranjeni trije ljudje.

(Fiorentina - Napoli) | Avtor: EPA EPA
Modri so po 17. minutah vodili že z 2:0, oba zadetka pa je dosegel Lorenzo Insigne. Viole so se po šoku pobrale v 28. minuti, ko je znižal Juan Manure Vargas. Kočnih 3:1 je v sodnikovem podaljšku postavil Dries Mertens in poskrbel za prepričljiv zaključek Neapeljčanov.

Insigne v 17 min. izenačil ligaški izkupiček

Fiorentina bo morala na prv lovoriko po letu 2001 še nekoliko počakati, saj vijoličasti na čelu z Josipom Iličićem niso uspelu izkoristiti rdečega kartona Gohkana Inlerja in posledične številčne premoči. Na začetku obračuna je priložnost za modre zastreljal Higuaín, v 11. minuti pa je po podaji Hamšika natančno meril Insigne, ki je vratarja Fiorentine premagal s strelom v daljši kot. Isti nogometaš je šest minut kasneje izkoristil nezbranost Viol, potem ko je po desni potegnil Higuaín in žogo podal na drugo stran, kamor je pritekel Insigne in podvojil vodstvo.

Rešilno bilko je Fiorentini ponudil Vargas z golom pred iztekom prvih 30 minut. V zaključku polčasa je izenačil Aquilani, ki pa se je znašel v prepovedanem položaju. Viole so v drugem delu pritiskale za izenačenje, a brez uspeha, pred koncem pa je zlato priložnost zapravil Iličić. Gol Mertensa v 92. minuti je tako samo še potrdil zmago Napolija.

Streljanje pred tekmo botrovalo zamudi

Srečanje bi se moralo začeti ob 21. uri, vendar je prišlo do nepričakovane zamude, saj so jo v streljanju skupili trije navijači. ''30-letnika, ki je bil ustreljen v prsni koš, so odpeljali v bolnišnico Villa San Pietro, skupaj s 43-letnikom, ki je bil ustreljen v desno roko. Tretjo osebo, 32-letnika, ki je bil ustreljen v roko in dlan, so prepeljali v bolnišnico Santo Spirito. Po neuradnih podatkih naj bi strelno orožje našli, preiskovalci pa že zaslišujejo priče,'' piše spletni portal Football-Italia.net.

(Fiorentina - Napoli) Spopad navijačev | Avtor: EPA EPA

Policija je takoj zanikala, da je bilo streljanje kakorkoli povezano z nogometom. Po prvih informacijah naj bi navijače Napolija napadla radikalna navijaška skupina AS Rome, možje postave pa so zatrdili, da gre za oportunizem lokalnih prestopnikov. Tiskovna agencija Ansa poroča, da gre v primeru 43-letnika za policista v civilu.

Sprva so se pojavile govorice, da je eden od navijačev podlegel poškodbam, zato se je tekma začela s 45-minutno zamudo. Na igrišče so pričele deževati rakete, med ''nevihto'' pa jo je skupil naključni gasilec. Razjarjene navijače Napolija je pomiril Marek Hamšik, ki je sporočil, da so vsi navijači izven življenjske nevarnosti.

Italijanski pokal (Coppa Italia), finale:

Fiorentina : Napoli 1:3 (1:2)
Vargas (28); Insigne (11, 17), Mertens (90)
RK: Inler (Napoli/79)
Iličić (Fiorentina) je igral celo tekmo.

Prvi postavi:

Fiorentina: Neto, Tomović, Rodriguez, Savić, Pasqual (od 56. Fernandez), Pizarro, Aquilani (od 83. Matri), Vargas, Joaquin (od 72. Rossi), Valero, Iličić. Na klopi: Rosati, Diakite, Compper, Bakić, Fernandez, Ambrosini, Wolski, Anderson, Matos, Matri, Rossi.

Napoli: Reina, Henrique, Fernandez, Albiol, Ghoulam, Jorginho, Inler, Hamšik (od 64. Mertens), Insigne (od 81. Behrami), Callejon, Higuaín (od 71. Pandev). Na klopi: Colombo, Dublas, Revelliere, Britos, Maggio, Zuniga, Mesto, Dzemaili, Behrami, Mertens, Pandev, Zapata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.