Šport > Nogomet
17 ogledov

Ivanović rešil zmago Chelseaja

(Chelsea - Aston Villa)
1/8
EPA
Chelsea nadaljuje s popolnim izkupičkom v novi sezoni Premier lige. Varovanci Joséja Mourinha so na Stamford Bridgu izvlekli zmago proti Aston Villi (2:1).

Domači so hitro povedli, in sicer že v šesti minuti, ko je lastno mrežo nesrečno zatresel Antonio Luna. Španec se je znašel na napačnem mestu v napačnem trenutku, saj je avtogol dosegel po strelu, ki ga je Brad Guzan najprej ubranil Eden Hazardu.

Toda na drugi strani je ponovno zablestel Christian Benteke, ki je dosegel tretji gol na dveh tekmah, in izid poravnal na 1:1. Varovanci Paula Lamberta, ki so v prvem krogu premagali Arsenal, so še naprej pritiskali. Najbližje zadetku sta bila Matt Lowton in Benteke.

V 73. minuti pa so na svoj račun prišli nogometaši Chelseaja, ko je po prostem strelu Franka Lamparda najvišje skočil Branislav Ivanović in z močnim strelom z glavo modre popeljal v vodstvo. Srbski nogometaš je nekaj trenutkov prej s komolcem obračunal z Bentekejem, vendar na srečo prejel le rumeni karton.

Nogometaši Aston Ville so v zaključku tekme zahtevali najstrožjo kazen, saj naj bi žoga v roko zadela Johna Terryja, vendar je glavni sodnik pokazal, da se tekma nadaljuje.

Angleška liga, 2. kolo:

Chelsea : Aston Villa 2:1 (1:1)
Luna (6/ag), Ivanović (73); Benteke (45)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.