Šport > Košarka
14 ogledov

Ivković nič več srbski selektor

(Slovenija - Srbija) Dušan Ivković Saša Despot
Selektor srbske košarkarske reprezentance Dušan Ivković je danes v Beogradu oznanil, da po petih letih zapušča to mesto.

"Izpolnil sem svoj del dogovora, to je, da vodim reprezentanco na evropskem prvenstvu (EP) v Sloveniji. Seveda bom še vedno zraven dogajanja, a je čas, da nekdo mlajši prevzame to delo. Imamo veliko mladih, nadarjenih trenerjev, in če me bo kdo vprašal za mnenje, bom ponudil kakovostne predloge oziroma rešitve," je dejal Dušan Ivković na novinarski konferenci v Hiši košarke.

Kariera, polna uspehov

Ivković, ki bo 29. oktobra dopolnil 70 let, je funkcijo selektorja Srbije opravljal od leta 2008, v tem obdobju pa je bil njegov največji uspeh srebrno odličje na EP na Poljskem leta 2009. Na pred dnevi končanem EP v Sloveniji je pomlajena srbska vrsta končala na sedmem mestu in si priborila nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Španiji.

Pred tem je Ivković v svoji zelo uspešni trenerski karieri kot selektor Jugoslavije trikrat osvojil naslov evropskega prvaka (1989, 1991, 1995), naslov svetovnega prvaka (1990) in srebrno kolajno na olimpijskih igrah v Seulu leta 1988.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.