Šport
16 ogledov

Ivo Jan iz komentirnice na pomoč Olimpiji

Ivo Jan je bil dolgoletni slovenski reprezentant (do predlani). (Foto: Anže Petk Anže Petkovšek
Trenerski štab Telemacha Olimpije se je pred nadaljevanjem tekmovanja v ligi Ebel okrepil z nekdanjim reprezentantom in članom kluba Ivom Janom. Priljubljeni komentator bo zadolžen predvsem za videoanalize.

"Začel sem pred dvema dnema. Zadolžen sem za videoanalize in podobne reči. Imam veliko igralskih izkušenj in verjamem, da lahko pomagam trenutnemu igralskemu kadru," je za Žurnal24 dejal Ivo Jan. Njegov novi stari klub Telemach Olimpija je sezono v ligi Ebel začel slabo, z dvema porazoma, a Jan še ne želi delati prehitrih ocen.

"Glede na to, da sem si od vseh teh tekem v živo ogledal le en dvoboj, bi karkoli težko komentiral. Začetek res ni bil najbolj blesteč, pozna se, da so v klub prišli novi igralci, nov trener, nov način dela. Vsi potrebujemo še nekaj časa, da se vse skupaj uredi in se privadimo na drug drugega. Vendar verjamem, da se bo to hitro uredilo. Najbolje bi bilo začeti že jutri z zmago v Pulju," je nadaljeval nekdanji slovenski reprezentant.

Nič več komentator

Jan je iz komentirnice Šport TV zadnje sezone spremljal mnoge tekme zeleno-belih, kot strokovni komentator pa je sodeloval tudi na svetovnem prvenstvu divizije I v Ljubljani. Službo mu je na Sport Klubu zdaj "ukradel" nekdanji soigralec Bojan Zajc.

"Glede na to, da je prenose prevzela druga televizija, je zdaj za komentiranje zadolžen Bojan Zajc. Takšna vloga je zdaj postavljena na stranski tir. Bomo videli. Morda pa bo komentiranje spet prišlo v poštev za svetovno prvenstvo," je v smehu povedal Jan in dodal:

"Se mi zdi, da se je Bojan kar v redu znašel. Dobro opravlja svoje delo. Tudi on je zdaj verjetno videl, da je to delo težje, kot si marsikdo misli. Verjamem pa, da bo skozi sezono le še napredoval. Izkušenj iz hokeja ima vsekakor dovolj."

Komentarjev 1
  • zic 18:58 13.september 2012.

    upam, da bo hitreje analiziral kot je komentiral,ker smo skoraj zraven zaspali...drgač pa majster, da se mu reče...veliko uspeha pri novem delu!!!