Svet
32 ogledov

Ivo Vajgl "persona non grata"

ivo Vajgl je obljubil, da bo Slovenija za zagotovitev novega pristopa v pogajanj Žurnal24 main
Evropski delegaciji pod vodstvom Iva Vajgla kot nezaželeni onemogočili vstop v Maroko.

Maroška policija je danes po izstopu iz letala v Casablanci zavrnila delegacijo evropskih poslancev evropskega pod vodstvom Iva Vajgla (ALDE/ Zares) in jim onemogočila vstop v državo. "Maroške oblasti so tik pred zdajci, ko je bila delegacija že na poti, poslance evropskega parlamenta obvestile, da so nezaželeni (persona non grata), čeprav so bile pravočasno obveščene o načrtovanem obisku zasedenega dela Zahodne Sahare," so sporočili iz pisarne evropskega poslanca Iva Vaigla.

Delegacijo, ki je trenutno na poti v Bruselj, sestavljajo Isabella Lövin, članica skupine Zelenih, Vincent Garces, član skupine Socialistov in demokratov, in Willy Meyer, član skupine Združene evropske levice.

Cilj obiska delegacije v Zahodni Sahari in v njenem glavnem mestu Laayounu je bil proučitev stanja človekovih pravic. Delegacija naj bi se sestala s predstavniki civilne družbe, Misije OZN Minurso in z lokalnimi maroškimi oblastmi.

Komentarjev 8
  • westal 06:18 08.marec 2013.

    Pri nas pa nobenga ne zavrnejo, pa bi jih morali. Nekaterim pa bi morali kupiti nepovratne vozovnice za kamor koli.

  • mumbly 23:50 06.marec 2013.

    Gospoda novinarji in gospoda komentatorji. Kaj vi berete samo priimke ali tudi vsebino. Vajgl je bil član delegacije EU in maroške oblasti so zavrnile delegacijo EU in ne Vajgla osebno. Ta članek in spodnjih nekaj komentarjev je potemtakem čisto ...prikaži več navadno natolcevanje. Popravite me, če se motim.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 23:15 06.marec 2013.

    VSI ex sds in skd (propadla stranka) so dobili dobro plačane službe v EU institucijah !!! Od T.Ropa dalje !!!