Šport > Nogomet
102 ogledov

Iz Atletico Madrida v Domžale

Luka Elsner Domžale Maribor PLTS Saša Despot
21-letni hrvaški vezist Marko Alvir je druga okrepitev domžalskega prvoligaša pred začetkom sezone 2015/16.

Nekdanji član Zagreba, zagrebškega Dinama in tretje ekipe Atlético Madrida Marko Alvir je z Domžalami podpisal triletno pogodbo, so sporočili na spletni strani tretje ekipe lanske sezone Prve lige Telekom Slovenije.

"Marko je tip igralca, ki lahko v vsakem trenutku tekme pokriva velik del igrišča, podobno kot je to pri nas odlično počel Nemanja Maksimović," je na srbskega svetovnega prvaka do 20 let spomnil športni direktor Matej Oražem.

"V karieri je za nekaj časa obstal, vendar smo vsi prepričani, da se lahko hitro vrne na pravo pot. Res je, da v ekipi na njegovem položaju vlada močna konkurenca, a to bi moral biti zanj le dodaten motiv za dokazovanje. Z njegovim prihodom smo našemu kadru dodali nekaj širine, ki jo bomo ob napornem začetku sezone vsekakor potrebovali,"
 je dodal.

Alvir je bil član mlajših reprezentanc Hrvaške, strokovni štab na čelu s trenerjem Luko Elsnerjem pa je prepričal na pripravljalnih tekmah po koncu zadnje sezone. Zabil je tudi svoj "prvenec" proti Dinamu iz Tbilisija. "V Domžale sem prišel z namenom, da naredim velik korak naprej v svoji karieri. Gre za eno od stopnic na moji poti in odlično odskočno desko," je za spletno stran kluba povedal Alvir.

"Prepričan sem, da se bom hitro prilagodil na novo okolje in pokazal vse svoje kvalitete. V najmočnejši slovenski ligi bom veliko bolj na očeh večjih klubov. Prepričan sem, da lahko tukaj naredim preskok. Moje ambicije so v prvi vrsti povezane z dobrim nastopom kluba v kvalifikacijah za Evropsko ligo. V slovenski ligi želimo biti v vrhu in priti čim dlje v pokalu. Bolje bo uvrščena ekipa, bolj cenjeni bomo nogometaši, ki jo sestavljamo," je dejal mladi Hrvat.

Alvir bi lahko v prihajajoči sezoni zaigral tudi za B-moštvo madridskega Atlética, a se je zaradi izpada v nižji rang tekmovanja odločil, da se preizkusi bližje domu. "Slovenija je zelo blizu mojega doma, saj me od Zagreba loči le ura in pol vožnje. Družina bo lahko prišla gledati moje tekme, kar bo dodatna spodbuda zame,"  je zadovoljen talent.

"Fantje so prijetni in so me odlično sprejeli, tako kot tudi strokovno vodstvo in ljudje v klubu. Domžale so mirno mesto in zelo sem zadovoljen, da bom tukaj nadaljeval svojo kariero. Zelo dobro je, da se kot mlad nogometaš podaš na tuje. Hitro se osamosvojiš in spoznaš, kakšne so nogometne zahteve na najvišji ravni v tujini. Po drugi strani pa je tudi težko, saj si daleč od družine in prijateljev, na kar se je potrebno prilagoditi. Če seštejem vse stvari, je bila to zelo pozitivna izkušnja," je zaključil Alvir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.