Šport > Zimski športi
262 ogledov

Iz avstrijske v slovensko reprezentanco za OI

Tomaž Druml
Mednarodni olimpijski komite je prižgal zeleno luč za nastop Tomaža Drumla pod slovensko zastavo.

Koroški Slovenec Tomaž Druml lahko za Slovenijo nastopi na zimskih olimpijskih igrah, ki bodo februarja prihodnje leto v južnokorejskem Pyeongchangu. Mednarodni olimpijski komite je o takšni odločitvi danes uradno obvestil Olimpijski komite Slovenije.

Devetindvajsetletni nordijski kombinatorec tekmuje od leta 2003. Leta 2008 je bil mladinski svetovni prvak, v svetovnem pokalu je trikrat osvojil deveto mesto. Po tekmovalni sezoni 2016/17 je avstrijsko reprezentanco zamenjal za slovensko, prav tako je pridobil tudi slovensko državljanstvo. Danes pa so Drumlu zeleno luč za nastop na igrah v Pyeongchangu prižgali pri Mednarodnem olimpijskem komiteju.

"Zdaj je na potezi Smučarska zveza Slovenije, ki bo sprejela odločitev o tem, ali bo Drumla tudi uradno predlagala kot kandidata za reprezentanco Slovenije Pyeongchang 2018," so ob tem sporočili z Olimpijskega komiteja Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.