Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Iz avta zasmrdelo po konoplji

Zasežena marihuana
1/4
PU Koper
Med izvajanjem kontrole prometa ustavili moškega, ki je prevažal vrečko, v kateri je bila konoplja. Hišna preiskava pokazala, da ima posebej prirejen prostor za gojenje te droge.

38-letnika so postojnski policisti ustavili v petek zvečer. Med kontrolo dokumentov in identifikacijo voznika so zaznali močan vonj po konoplji. Eden od policistov je v zadnjem delu avtomobila opazil vrečko s posušenimi rastlinskimi delci, za kar se je kasneje izkazalo, da je bilo nekaj več kot 100 gramov konoplje.

Moškega so pridržali in pri njem doma opravili hišno preiskavo. Ugotovili so, da ima doma posebej prirejen prostor za gojenje konoplje.

"V prostoru je bila najdena in zasežena različna oprema potrebna za navedeno (luči,ventilatorji, prenosna klimatska naprava, transformatorji idr.). Poleg tega je bila v hišni preiskavi najdena tudi večja količina, več kot dva kilograma, posušenih delcev zelene rastline, za katero se sumi, da je prav tako prepovedana droga konoplja," so sporočili s Policijske uprave Koper. Moškega bodo kazensko ovadili.

Komentarjev 3