Šport
58 ogledov

Iz brezna do vodstva, nato pa ...

Blaž Janc Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v osmem krogu evropske lige prvakov v domačem Zlatorogu igrali neodločeno z beloruskim Meškovom iz Bresta 36:36 (18:17).

Celjski rokometaši so v dveh zaporednih obračunih z beloruskimi prvaki osvojili dve točki, po neodločenem izidu v Brestu so se tudi na drugi tekmi v Celju razšli z remijem. Slovenski prvaki so bili že na robu poraza, saj so šest minut pred koncem zaostajali za štiri gole, z golom Blaža Janca 14 sekund pred zadnjim piskom sirene celo povedli na 36:35, zmago pa jim je v izdihljajih tekme ukradel Ljubo Vukić, ki je dosegel izenačujoči gol.

Slovenski prvaki so na dosedanjih osmih tekmah zbrali pet točk, pred tem so premagal Zagreb in remiziral s švedskim Kristianstadom ter zdaj še drugič odigral neodločeno z Meškovom.

Na obračunu v Zlatorogu so se Celjani zanašali na svojo hitrost, njihovi tekmeci pa na višino in moč. Oboji so več pozornosti namenili napadu, kar 35 zadetkov v prvi polovici tekme zgovorno priča o tem. Do 13. minute je bila tekma izenačena (8:8), po dolgem času je svoje zvezdne trenutke doživel Borut Mačkovšek, ki je v uvodnih 11 minutah dosegel štiri gole, nato pa se ni več vpisal med strelce.

Izključitev Mihe Zarabca je nekoliko oslabila celjsko ekipo, ki je v 15. minuti zaostala za dva gola (8:10), v naslednjih treh minutah pa naredila delni izid 3:0 in prešla v vodstvo (11:10). Po zaostanku 13:15 v 26. minuti so - največ zaslug za to ima Janc - polčas zaključili s prednostjo gola (18:17).

Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so sijajno odprli drugo polovico tekme in si v četrti minuti nadaljevanja prvič na dvoboju priigrali tri gole prednosti (22:19), nato pa vidno popustili, kar so njihovi tekmeci izkoristili in v 42. minuti izenačili na 26:26, tri minute kasneje pa gostitelje pahnili v zaostanek dveh golov (27:29). Celjska klop je zahtevala minuto odmora, kakovostnega premika pa ni bilo.

Le minuto zatem je domača ekipa ostala brez pomembnega obrambnega člena Povilasa Babarskasa, ki je prejel rdeči karton, v 50. minuti pa zaostala za tri gole (28:31). V teh trenutkih so slovenski prvaki naredili kopico napak, med drugim niso izkoristili niti treh igralcev več na igrišču, gosti pa so na krilih obramb Ivana Pešića iz minute v minuto delovali vse bolj zanesljivo in si v 54. minuti priigrali vodstvo štirih golov (33:29).

A Celjani se niso predali, navkljub izključitvi Žige Mlakarja so v 59. minuti po golu Kristijana Bećirija tekmo postavili v začetno izhodišče (34:34). Po golih Simona Razgorja in Janca so celo povišali na 36:35, za goste pa je izenačujoči gol prispeval Vukić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.