Šport
18 ogledov

Iz Cityja k Schalkeju

Nastasić Jerome Manchester City Crystal Palace Premier League Anglija liga prven Reuters
Matija Nastasić bo angleške nogometne zelenice zamenjal za nemške.

Srbski reprezentant Matija Nastasić, trenutno še nogometaš Manchester Cityja, bo v zimskem prestopnem roku podpisal pogodbo z nemškim prvoligašem Schalke 04. Nemški mediji ocenjujejo, da je prestop vreden kar 21 milijonov evrov.

Nastasić je leta 2012 iz italijanske Fiorentine prestopil k Cityju. V prvi sezoni mu je stroka namenila veliko minutažo, lani pa je zaradi poškodbe igral malo. Letos je zaigral le na eni tekmi ligaškega pokala.

Novega delodajalca ima tudi veteran Roque Santa Cruz. Nekdanji nogometaš münchenskega Bayerna bo nogometno pot nadaljeval v Mehiki. Triintridesetletni Santa Cruz, nazadnje je igral za špansko Malago, bo v mehiški prestolnici igral za moštvo Cruz Azul. Paragvajec je v karieri igral tudi za Blackburn Rovers, Manchester City, Betis Sevillo in Bayern.

Cruz Azul je nazadnje polnil časopisne stolpce z nastopom na klubskem SP v Maroku, kjer so Mehičani osvojili četrto mesto. Nogometašu naj bi po pisanju tamkajšnjih medijev na leto plačali po dva milijona ameriških dolarjev, s čimer bi bil najdražji igralec v mehiški ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.