Svet
6 ogledov

"Iz hiš rešite, kar lahko!"

Hrvaška 24sata.hr
Pri Koprivnici so stanovalcem predlagali, naj iz hiš rešijo, kar lahko. V Karlovcu konec splošne nevarnosti, drugje najhujše še pričakujejo.

V Karlovcu so nekaj minut pred peto po dveh dneh s sirenami razglasili konec splošne nevarnosti poplav. V nekatere okoliške vasi, v katerih živi dva tisoč prebivalcev, je sicer še vedno možno priti le s čolni, saj vodostaj pada zelo počasi. 

Oblast bi evakuirala, ljudje bi se branili

V naselju Drnje blizu Koprivnice so stanovalcem ob kanalih predlagali, naj iz svojih hiš rešijo, kar lahko, novinarjem pa odsvetovali, da zvečer hodijo v del naselja ob reki Dravi. Ta namreč zaradi svojega pritoka Mure še naprej narašča. Okrog 80 Romov so že evakuirali. 

Kot poroča 24sata.hr je prišlo do spora z oblastmi, saj te ponujajo le evakuacijo, ne pa protipoplavnih vreč, zato so nekateri meščani sami kupili pesek in protipoplavne vreče. 

Nasipe utrjuje tudi vojska

Na področje Jasenovca so danes napotili še 130 vojakov s 17 vozili, ki bodo pomagali pri protipoplavnih ukrepih, skupaj je na terenu že 415 vojakov, ki utrjujejo nasipe, polnijo vreče s peskom. 

V Pokoplju zvečer ali ponoči pričakujejo najvišji vodni val Kolpe. Po visoki Kolpi Sisku grozi še vrhunec vodnega vala Save, ki naj bi to mesto prešel v torek. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.