Magazin > Bizarno
160 ogledov

Iz kome z neverjetnimi sposobnosti

bolnišnica pacient Shutterstock
Pri ljudeh s tumorjem na možganih in tistih, ki padejo v komo, je težko predvideti posledice. Nekateri se iz kome zbudijo z znanjem, željami in potrebami, ki jih prej niso imeli.

Tridesetletna Kerri Parker se je izpolnila največja želja, ko se je kot Playboyjeva zajčica preselila v Hefnerjevo vilo. Njeno življenje pa se je nedolgo zatem spremenilo, ko je začela trpeti hude glavobole. Zdravniki so ji odkrili tumor na možganih. Po več posegih je pri sebi opazila spremembe, zaradi katerih je povsem spremenila svoje življenje in Hefu pomahala v slovo. Danes je veliko bolj zadržana in se najraje zadržuje doma na kavču v udobni trenirki. 

Avstralec Benjamin McMahon se je po prometni nesreči prebudil v novo življenje. Ko je po enem tednu kome prišel k zavesti, ni znal več govoriti angleško, ampak le tekoče kitajsko. Po treh dneh se mu je znanje angleščine sicer vrnilo, še vedno pa tekoče govori tudi kitajsko. 

Valežan Chris Birch je med igro rugbyja dobil tako hude poškodbe možganov, da je zaradi krvavitve doživel možgansko kap. Ko je okreval, je presenečenje čakalo njegovo punco. Chris je namreč priznal, da ga ženske ne zanimajo več in da ima raje moške. Birch pravi, da je sedaj srečnejši kot kdajkoli. 

Mala Layla Towsey je zaradi meningitisa in sepse pristala v komi, v kateri je bila pet dni. Ko se je zbudila, je v hipu začela peti pesem skupine ABBA Mamma Mia iz istoimenskega muzikala. 

Nenavadno izkušnjo ima tudi britanski pevec George Michael. Pred tremi leti je po hudi pljučnici pristal v komi. Ko se je zbudil, je povsem prestrašen govoril z nerazločnim bristolskim naglasom. Njegove prve besede naj bi bile "Jaz sem kralj sveta"

Z znanjem novega jezika se je iz kome zbudila tudi deklica iz Knina. Takrat 13-letna deklica je padla v komo zaradi izredno visoke telesne temperature. Ko se je zbudila, je na vprašanja zdravnikov in staršev odgovarjala v popolni nemščini, znanje hrvaščine je začasno izpuhtelo. 

Švicar Angelo De Luca je med obiranjem sadja padel z drevesa. Pri padcu si je zlomil nekaj reber, pri čemer se mu je del kosti zasadil v pljuča. Po operacijah je bil štiri dni v komi. Ko se je zbudil iz nje, pa se je v njem zbudila še en želja, in sicer po spolnosti. 81-letni De Luca je v lokalnem bordelu pustil 4.000 evrov in se v eno od mladih dam zaljubil. Njegovo vedenje je razburilo sina, ki je dosegel, da je oče nanj prepisal premoženje. Odgovornost pa sin terja tudi od bolnišnice, saj je prepričan, da so očetu dali preveč morfija, zaradi česar je prišlo do spremembe v njegovem vedenju. 

Komentarjev 2
  • mph 17:38 22.september 2014.

    Ko že povzemate novice, dajte še bistvene dele, ki osvetlijo. Ne da se mi z ostalimi, sem šel malo raziskovat za Benjamina, ker se mi je zdelo enostavno preveč butasto, da bi nekdo začel tekoče govorit jezik, ki ga prej ...prikaži več sploh ni poznal. No, in res se to ni zgodilo. "Although he learned Mandarin at school, he was never fluent in it." Še dobro, da nihče od teh ni videl luči na koncu tunela. :-)

  • Avatar skeptik
    skeptik 14:36 22.september 2014.

    Žurnalovci, pa kje dobivate navdih za take copy/paste članke? Sploh v primeru Kerri Parker gre za izjemno sposobnost, da se odločiš in prenehaš lizat posušena Hefova ja.jca.... Ma, neverjetni ste.