Svet
8 ogledov

Iz letališke stavbe evakuirali 500 ljudi

London City letališče Profimedias
Letališče London City Airport so evakuirali. Sprožil se je požarni alarm, potniki pa so se pritoževali zaradi težav z dihanjem.

Približno 500 ljudi so morali evakuirati iz letališke stavbe, potem ko se je sprožil požarni alarm. Gasilci so pregledali stavbo, saj je obstajal sum, da je prišlo do izpusta nevarnega plina. V stavbi niso odčitali povišanih vrednosti, vse prostore so prezračili, preiskali in potrdili, da ni nobene nevarnosti.

Reševalci so pomoč nudili 27 ljudem, dva človeka so morali zaradi težav z dihanjem odpeljati na zdravljenje v bolnišnico.

"Ko smo prišli v letališko stavbo, smo zaslišali požarni alarm, ki so mu sledile objave v treh jezikih, da gre za požarni alarm, osebje pa nas je že usmerjalo iz stavbe," je za BBC povedal Chris Daly, ki je v London pripotoval iz Glasgowa. Na nadaljnja navodila so čakali kar na pisti pod krilom enega od letal, da bi se zaščitili pred dežjem. Čeprav so se pojavili zapisi, da bi lahko šlo za napad  s kemičnim orožjem.

 

 dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.