Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Iz odklenjene hiše ukradel avto in denar

vlom tat vlomilec Shutterstock
Kako pomembna je previdnost, govori primer iz gorenjske kronike: neznanec je iz odklenjene hiše ukradel avtomobil in denar.

Kot so zapisali na Policijski upravi (PU) Kranj, je neznanec včeraj ponoči neovirano vstopil v stanovanjsko hišo v Voklem pri Kranju. Ukradel je denar, v hiši našel avtomobilske ključe in odpeljal avtomobil peugeot partner (modre barve z registrsko oznako KR T1-109).

"Pojasnjujemo, da so za vlomilce in tatove posebno vabljivi odprta ali odklenjena vrata oziroma okna, razpoložljivo orodje za dostop (na primer zaboji, lestev, ki omogoča dostop do sicer nedosegljivih oken, ipd.), orodje, s katerim lahko vlomilec nasilno vlomi, zapuščene žive meje ali visoke ograje," so zapisali na PU Kranj.

Veliko lahko storite sami

Občane pozivajo, naj upoštevajo osnovne zaščitne ukrepe in tako tudi sami preprečijo kazniva dejanja. Med take ukrepe spada zaklepanje vrat, ko greste od doma, priporočljivo pa je tudi, da z vidnih mest umaknete vrednejše predmete in jih ustrezno zavarujete, da doma parkirana vozila zaklenete in shranite ključe ter dokumente, v okolici hiše pa ne puščate orodja ali drugih priročnih sredstev za vlom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.