Magazin > Lepota & telo
58 ogledov

Iz odsluženih nova oblačila

modna revija, recikliranje Žurnal24 main
Oblikovalka Simona Lampe je pripravila že tretjo revijo recikliranih oblačil.

Preoblikovanje. “Ker sem zelo dojemljiva za ekologijo, sem že dlje razmišljala, kako bi te življenjske nazore vpeljala v svoje delo,” idejo o recikliranju oblačil opisuje modna oblikovalka Simona Lampe, ki je v torek zvečer v Ljubljani predstavila kolekcijo oblačil iz že tretjega tovrstnega projekta Reciklirane III.

Preoblikovala sto kosov

Lampetova je tudi tokrat k sodelovanju povabila poslovne ženske, ki so donirale odslužena oblačila, oblikovalka pa je ta nato po svoje preoblikovala, nadgradila ali dopolnila. “Pri preoblikovanju se strogo držim načel recikliranja, kar pomeni, da mora biti vse dodatno blago, ki ga uporabim pri oblikovanju, prav tako odsluženo, iz druge roke ali ostanek iz neke druge kolekcije,” pravi.

Oblačila nato odkupijo

“Reciklirana oblačila večina poslovnih žensk nato po simbolni ceni odkupi, nekatere pa jih podarijo in ta nato prodamo tretjim osebam,” razlaga Lampetova.

Obleke, ki jih je mogoče kupiti, so na voljo v njenem salonu in si jih lahko ogledate po predhodni napovedi prihoda. Cene teh kosov se gibljejo med 80 in 500 evri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.