Šport > Nogomet
38 ogledov

''Iz tega ne bomo delali tragedije''

pokal slovenije Anže Petkovšek
Maribor je v petem krogu Prve Lige TS zabeležil prvi ligaški poraz v letošnji sezoni. Prvič so sklonjenih glav igrišče zapustili tudi nogometaši aktualnega prvaka iz Ljubljane.

Olimpija ni izkoristila priložnosti, da bi svojo prednost pred večnim tekmecem povišala na pet točk, potem ko je Maribor v petem krogu Prve Lige TS v gosteh klonil proti Gorici (2:1).

Ljubljančani so v nedeljo gostili Rudar in izgubili z 0:2, kar je pomenilo, da so se po petih krogih s tremi zmagami in dvema remijema na vrh ligaške razpredelenice zavihteli Domžalčani (11 točk).

Olimpija (10) ima točko manj in je po novem druga, sledita pa Gorica (9) in Maribor (8).

''Razlog za neuspeh je v tem, da smo veliko naredili v napadu, a tega nismo izkoristili. Predvsem v prvem polčasu, ko smo imeli popolno prevlado,'' je po dvoboju v Novi Gorici izpostavil Darko Milanič.

''Bajde je res zabil lep gol. Prepričan sem bil, da bo spremenil potek dogodkov. A se to ni zgodilo… Nasploh se takšna tekma redko zgodi. Spremljali smo nenavadno dogajanje, ko se ne morem otresti občutka, da bi morali v začetnem delu odpeljati tekmo v drugo smer. Potem se je z dobljenim golom obrnilo v drugo smer, domači nogometaši so še bolj zaprli in je bilo težje najti pot do njihovih vrat. Imeli smo prevlado, oni pa so iz osamljenih napadov zadeli dvakrat,'' je za klubsko spletno stran dodal trener slovenskega podprvaka.

Mariborčani so imeli za seboj odlično serijo rezultatov, po zaslugi katerih ostajajo v igri za vstopnice Lige Evropa. ''Po odlični seriji se zgodi takšna tekma. Ne sme pa vplivati na nadaljnji potek. Čas za poraz nikdar ni pravšnji, toda iz tega ne bomo delali tragedije. Zdaj bomo takoj preusmerili misli k naslednjemu evropskem izzivu. To tekmo seveda moramo analizirati. Zaradi poteka smo se znašli v težavah, ki nastopijo za mnoge ekipe, ko se igra proti strnjeni obrambi. Zato potrebujemo večjo konkretnost v napadu, tudi agresivnost. Zavedamo se, kaj je treba storiti, se pa že od nedelje usmerjamo h gostovanju v Azerbajdžanu,'' je povedal Milanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.