Šport
25 ogledov

Iz Tivolija: "Prej ali slej bo boljše"

Fabian Dahlem Saša Despot
Kljub solidni predstavi na sinočnjem obračunu proti Dornbirnu so hokejisti Telemach Olimpije doživeli poraz, ki jih je pahnil na zadnje mesto lestvice Lige EBEL.

V dvoboju enajstega kroga razširjenega avstrijskega prvenstva je dolgo kazalo na to, da bodo Ljubljančani prekinili niz treh zaporednih porazov in prišli do novih točk, a so gostje iz Avstrije v zadnjih sedmih minutah zadeli dvakrat in po zadnjem pisku sirene slavili zmago s 3:4.

"Fantom pravzaprav nimam kaj očitati. Štirideset minut so igrali na dokaj visokem nivoju, v zadnjem delu tekme pa jim je malce padla zbranost, kar so gostje izkoristili in prišli do zmage. Glede na prikazano smo si zagotovo zaslužili več," je po koncu dvoboja razmišljal Nemec na klopi zeleno-belih Fabian Dahlem, ki se je najprej malce pošalil in se "opravičil" novinarjem, ker jim po nedeljskem porazu proti Sapi Fehervar ni bil na voljo na izjave ter pojasnil, da naj on ne bi razbijal z vrati po hodnikih Tivolija.

Kljub porazom optimisti

"Fantje trdo delajo in menim, da je viden napredek. V sezono smo krenili s ciljem, da naredimo korak naprej v primerjavi z minulo sezono in po mojem mnenju smo to tudi naredili, tako da smo lahko kljub porazom optimistični. Igramo precej boljše in smo bližje tekmecem, res pa je, da je tudi sama liga močnejša kot lani," je dodal Dahlem in pojasnil, da svoje varovance zaradi napak ne misli pribijati na križ.

"Tudi tokrat so nam zmago odnesle individualne napake, vendar je to pač proces učenja. Premalo odločni smo pred našimi vrati, kar pa je tudi razumljivo, saj se naši mladi igralci ne morajo fizično kosati z deset let starejšimi tekmeci. Res je, da tudi naši izkušeni igralci grešijo, vendar ne mislim na nobenega kazati s prstom. Prej sli slej se nam bo obrnilo v pozitivno smer."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.