• Pet 17 do 31 °C
  • Sob 20 do 29 °C
  • Ned 19 do 25 °C
več na vreme.net

Junak Slovenije

2 komentarja

Iz zaledenele Save rešil fanta

Junak Slovenije. Damjan Svetič iz Trbovelj je v ponedeljek iz Save rešil 18-letnika. Ko se je prebijal do reke, je razmišljal le o tem, da mora fanta rešiti.

Lucija Cestnik / Litija

 

Zaledenela Sava (Foto: Bralec Žurnala24)

Osemnajstletnik, ki se je v ponedeljek utapljal v Savi, se lahko zahvali Damjanu Svetiču, ki se je v trenutku nesreče peljal mimo.

"To je bilo čisto naključje. V času nesreče sem se svojim kandidatom vozil po Litiji. Kar naenkrat se mi je zazdelo, da se v Savi nekdo premika. Še enkrat sem dobro pogledal in videl človeka. Nad vodo so bile le rame in glava," nam je povedal Damjan Svetič, inštruktor v avtošoli.

  •  

    Zgodbo vam predstavljamo v okviru našega projekta Junak Slovenije. Če tudi vi poznate koga, ki se je izkazal z izjemnim dejanjem, nam lahko pišete na naveza@zurnal24.si.

Ustavil avto in stekel do reke

Damjanov kandidat je ustavil avto, Damjan pa se je odpravil proti Savi, da bi videl, kaj točno se dogaja. Medtem ko se je prebijal čez težko dostopen teren – prek škarpe, skozi grmičevje, po bregu – je poklical na telefonski številki 112 in 113. Videl je, da se je fant zagozdil v ledu le dober meter od obale.

"Ko sem prišel do njega, sem ga prijel za ovratnik in potegnil na kopno. Opazil sem, da se ne premika več. Razmišljal sem samo o tem, da ga bom rešil, ne pa, kako ga bom spravil čez nedostopni breg Save," je še povedal Damjan.

Po junaškem dejanju se je Damjan odpravil domov, ponesrečenca pa so na varno spravili gasilci; zaradi podhladitve so ga nato z rešilnim avtomobilom odpeljali v bolnišnico.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarja (2)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima