Vizita za živali > Novice
24 ogledov

Iz ZDA v center za velike pande

Panda Bao Bao Profimedias
Štiriletna samica velikega pande Bao Bao je v sredo zvečer po skoraj 17-urnem letu iz Washingtona prispela v mesto Chengdu na jugu Kitajske.

Njen novi dom bo center za velike pande v mestu Dujiangyan v provinci Sečuan, v katerem pande, skotene v ujetništvu, učijo preživetja v divjini, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pospremil jo je oskrbnik 

Bao Bao je bila na Kitajsko pripeljana v sklopu programa, ki sta ga živalski vrt v Washingtonu in kitajsko združenje za zaščito prostoživečih živali sklenila že pred več kot 40 leti.

Na pot jo je pospremil njen oskrbnik, ki je zanjo skrbel že od njene skotitve in ji bo v podporo tudi pri prilagajanju na novi dom.

Bao Bao se je skotila avgusta leta 2013 v živalskem vrtu v Washingtonu in je takoj postala ljubljenka vseh. Nekaj dni pred odhodom v Azijo pa so v njeno čast priredili tudi več zabav.

Samička je že 11. veliki panda, ki je bil iz tujine prepeljan v omenjeni center, pred pričetkom programa pa bo najprej mesec dni preživela v karanteni.

Veliki pande sicer sodijo med ogrožene živalske vrste. Trenutno jih na Kitajskem živi še 1.600.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.