Slovenija > Črna kronika
50 ogledov

Izdala ju je vrečka

droga
1/5
PU Ljubljana
Policisti so na avtocesti ustavili vozilo, v katerem so ob pregledu odkrili heroin. V nadaljevanju so med hišno preiskavo pri osumljenih odkrili še orožje in manjšo količino drog.

Policisti so v nedeljo dopoldne pri izvozu Blagovica na avtocesti Ljubljana - Celje ustavili osebno vozilo, v katerem sta bila 38- in 40-letna Mariborčana. Policisti so opazili, da je sopotnik med postopkom iz predala vozila vzel PVC vrečko in jo skril v oblačila. Policisti so vrečko zasegli. S preliminarnimi testi je bilo ugotovljeno, da se v vrečki nahaja okoli 500 gramov prepovedane droge heroin.

Osumljencema so v nadaljevanju odvzeli prostost in na podlagi odredbe sodišča preiskali stanovanji in osebna vozila osumljenih. Med hišno preiskavo so zasegli dve pištoli, avtomatsko puško, 13 nabojnikov (v nekaterih so bili še naboji), okoli 730 nabojev različnih kalibrov, 5 dušilcev za orožje, 500 gramov črnega smodnika, električne vžigalnike-detonatorje, deset plamenskih detonatorjev, 1500 gramov plastičnega eksploziva, daljnogled, lisice, pribor za vzdrževanje in čiščenje orožja in več kosov ostalega pribora, kot so stojalo za avtomatsko puško, oprtnik za nošenje orožja, nastavki za orožje, gumijevka, kovinski boksar, rokavice (ojačane na zgornjih členkih). Za orožje in dele orožja osumljena nista imela ustreznih listin.

Med hišno preiskavo je bilo zaseženo še okoli 40 gramov prepovedane droge heroin, elektronske tehtnice. Del droge je bil najden tudi v posebej prirejeni pločevinki osvežilne pijače.

Osumljena sta bila s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Preiskava v zvezi z zaseženimi predmeti še traja.

38-letni osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja in kazniva dejanja z elementi nasilja.

Za kaznivo dejanje s področja neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami je po kazenskem zakoniku predvidena kazen 1 do 10 let zapora, za kaznivo dejanje s področja Nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem  pa zaporna kazen od 6 mesecev do 5 let.

Komentarjev 1
  • Trovlak 21:54 16.oktober 2013.

    Pa toliko uporabnih kosov orožja za državljansko vojno med revnim delavskim narodom in nesramno bogatim tajkunom in politikom, je šlo v napačne roke... Šmrc.