Šport
11 ogledov

Izenačenje na vrhu vzhodne konference

columbus blue jackets nhl Profimedias
Ekipa Columbus Blue Jackets je po podaljšku s 7:6 v gosteh premagala Ottawo Senators ter se na čelu lige in vzhodnega dela po točkah izenačila z ekipo Washington Capitals

Tretje na vzhodnem delu je moštvo Pittsburgh Penguins, ki je s 5:1 odpravilo Boston Bruins. Pittsburgh ima 65 točk, toliko kot najvišje uvrščeni ekipi zahodnega dela Minnesota Wild in Chicago Blackhawks. Minnesota je doma izgubila z Nashville Predators z 2:4, vendar ostala na prvem mestu; ima tri odigrane tekme manj in boljšo razliko v zadetkih od Chicaga, ki je doma odpravil Vancouver Canucks s 4:2.

Podaljške sta igrali obe ekipi iz New Yorka, Rangers so z 1:0 ugnali Detroit Red Wings, Islanders pa so doma z 2:3 klonili v dvoboju s Philadelphio Flyers. Prav igralci New York Rangers, peti na vzhodnem delu, bodo naslednji tekmeci Los Angeles King slovenskega kapetana Anžeta Kopitarja. Kralji bodo skušali do nove zmage priti v noči na torek po slovenskem času v Madison Square Gardnu; trenutno so deseti na zahodnem delu in s tem niso na mestih, ki še vodijo v končnico.

Rangers so na prejšnjih štirih tekmah dobili 17 zadetkov in pred četrtkovo zmago s Torontom (5:2) izgubili trikrat v nizu, tokrat pa je švedski vratar Henrik Lundqvist (21 obramb) ostal nepremagan, J.T. Miller pa je edini zadetek v Detroitu dosegel tri minute in štiri sekunde pred koncem podaljška.

V Ottawi pa je padlo kar 13 golov, zadnjega je za zmago gostov po minuti in devetih sekundah dodatnega dela igre prispeval Cam Atkinson, kar je bil njegov drugi gol na srečanju in 23. v sezoni. Pingvini so doma visoko zmagali, saj je vratar Matt Murray ubranil kar 44 strelov, zvezdnik Sidney Crosby pa je dosegel tri točke; prvi dve s podajama za vodstvo z 2:0 v drugi tretjini, v zadnji pa je z zadetkom postavil končni izid.

Filip Forsberg je dosegel polovico golov za Nashville Predators, prva dva v začetku zadnje tretjine, nato pa je z 4:2 zabilo še Ryan Johansen. Domači so sicer po prvi tretjini vodili že z 2:0, nato je v drugi znižal James Neal, gostje pa so s tremi zadetki popoln preobrat pripravili v zadnjem delu igre. Tudi Chicago je doma po prvi tretjini vodil z 2:0, v začetku tretje pa je Vancouver izenačil (2:2). Ob koncu predzadnje minute je kapetan Jonathan Toews domače ponovno povedel v vodstvo ter 24 sekund pred koncem še podal do Slovaka Mariana Hosse. Toews je bil z dvema podajama in golom prvi mož srečanja.

Liga NHL, izidi:

Detroit Red Wings - New York Rangers 0:1 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 5:1
Ottawa Senators - Columbus Blue Jackets 6:7 (podaljšek)
New York Islanders - Philadelphia Flyers 2:3 (podaljšek)
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 4:2
Minnesota Wild - Nashville Predators 2:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.