Slovenija
109 ogledov

Izginili mladoletni begunski deklici, policija prosi za pomoč

Policija išče dve begunski deklici stari 9 in 11 let, ki se v ponedeljek nista vrnili iz šole. Policija prosi vse, ki imajo koristne informacije o pogrešanih deklicah, za pomoč.

Na poti iz ene od ljubljanskih šol sta pred dvema dnevoma izginili begunski deklici, stari devet in 11 let. Državljanki Iraka, prosilki za azil, sta v Slovenijo prišli z mamo in sta najprej bivali v azilnem domu. Ko pa je po poročanju Radia Slovenija center za socialno delo presodil, da je njuna mama zaradi bolezni neprimerna za skrbništvo, sta bili dodeljeni Anki Marinšek, pri kateri sta bili od lanskega septembra. Njuna skrbnica je njuno izginotje tudi prijavila na policijo, sumi sicer, da sta deklici na poti v Nemčijo, kjer naj bi imeli sorodnike.

Vse, ki imajo koristne informacije o pogrešanih deklicah, policija prosi, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali policijsko postajo Ljubljana Šiška na 01/583-37-00. Pri iskanju policija sodeluje tudi s tujimi varnostnimi organi.

Izginotja mladoletnih beguncev brez spremstva niso sicer nič novega, so za Radio Slovenija povedali v društvu Ključ, ki se bori proti trgovini z ljudmi. Državo je lani zapustilo več kot 90 odstotkov mladostnikov, nastanjenih v dijaških domovih. Ostalo le še 20 od skupno 200 otrok, ki so v državo prišli lani. "Otroci želijo nekam drugam, naprej. Da pa se to omogoči, so odgovorni tihotapci z ljudmi," je za radio povedala podpredsednica Društva Ključ Polona Kovač.

Komentarjev 14
  • Žurnalček 17:43 08.junij 2017.

    Al sta se poročili v Nemčijo , al so jim pa ruzak dal , tretje tle ni . Hvala bogu , če sta zapustili SLO .

  • Žurnalček 07:31 08.junij 2017.

    Mislim , da jima je ravno slovnica dopisdila , sploh pa dvojina , pa sta odšli tja , kjer dvojine ni !

  • mirror 07:16 08.junij 2017.

    Deklici sta že v Džermani.