Slovenija > Črna kronika
60 ogledov

Izginilo več deset hišnih ljubljenčkov

pes Shutterstock
Na območju Apaške doline je v slabem mesecu dni izginilo več deset hišnih ljubljenčkov. Pomurske policiste so kolegi iz Avstrije že pred časom opozorili na množično izginjanje mačk.

Na območju Apaške doline izginjajo male živali, predvsem mačke in psi. Samo iz vasi Črnci in Mahovci jih je izginilo vsaj 30, piše sobotainfo.com. Nekateri v strahu pred izginotjem svojih štirinožnih prijateljev sploh več ne upajo puščati iz hiš.

Trupel izginulih živali niso našli, zato možnosti zastrupitve izključujejo. Sumijo, da gre za tatvine živali. Pomurske policiste so žepred časom njihovi kolegi iz Avstrije opozorili na izginjanje mačk; v okolici avstrijske Radgone naj bi jih izginilo več sto.

Kot še piše omenjeni portal, so se med ljudmi razširile različne govorice o usodah izginulih živali, ki naj bi iz Avstrije in Slovenije izginjale v sosednjo Madžarsko. Psi naj bi bili tam namenjeni za pasje boje, mačke pa naj bi prodajali za 20 evrov. Omenjajo celo domnevne zakole živali.

Čeprav se to zdi res malo verjetno, nedavni dolenjski dogodek dokazuje, da žal na to nismo povsem imuni niti v Sloveniji. Preiskave glede izginulih živali so še v teku. 

Komentarjev 4
  • Ferluci 08:14 09.februar 2015.

    Kakšna nova kitajska restavracija v bližini?

  • mph 01:32 09.februar 2015.

    Se pridružujem, kazni pa so itak sramotno nizke.

  • markus 20:30 08.februar 2015.

    To se dogaja, ker nimamo nikakršne zakonodaje, ki bi živali ščitila pred psihopati. Samo zato se to dogaja. V zakonodajo vpisati takšne kazni za tovrstna dejanja, kot da bi isto naredili s človekom, pa da vidimo junake, kdo še si bo upal.