Magazin > Lepota & telo
43 ogledov

Izgovori, da ne bi bilo treba telovaditi

telovadba rekreacija fitnes Shutterstock
Vsi bi radi imeli zavidanja vredno postavo, za katero pa je treba trdo delati. Prav slednje pa mnogim ne diši najbolj.

Raven trebušček in dobra drža ne prideta sama od sebe. A kaj, ko je veliko lažje zamahniti z roko in vse skupaj prestaviti na naslednji dan. Kot pri vsaki ne najbolj prijetni stvari, je tudi k temu treba pristopiti sistematično. Ugotoviti morate, kaj vas največkrat odvrne od tega, da bi se razgibali in najti način, kako to zaobiti. 

Najpogostejši izgovori

"Nimam časa"
Vsak se lahko izgovori, da nima časa, a prav tako si ga lahko vsak vzame. Začeti je treba z majhnimi koraki, nekaj minutkami za gibanje, ki jih postopoma širite. 

"Ne da se mi"
Odkriti je treba razlog za pomanjkanje volje. Vprašajte se, zakaj bi radi telovadili, kaj je vaš cilj. Razmislite, kako bi po korakih prišli do tega cilja. 

"Ne morem"
Ljudje radi hitro vržemo puško v koruzo. Najlažje je po nekaj poskusih reči, da nečesa ne morete storiti. Vaje, pri katerih imate največ težav, razbijte na več delov, ki jih razporedite tako, da bo cilj dosežen. 

"Utrujen sem"
Osebni trener zvezdnikov Sean Foy kot glavni razlog za utrujenost konec dneva navaja premalo gibanja. Najbolje je dan že začeti z gibanjem. Izberite nekaj vaj, ki vam najbolj ustrezajo, ali pa si privoščite kratek sprehod. Poskrbite, da se boste tudi tekom dneva dovolj gibali. 

"Prestar sem"
Leta ne smejo biti ovira. Vaje lahko prilagodite tako svoji starosti kot fizični pripravljenosti. Ne pozabite, že deset minut vadbe dnevno lahko dela čudeže. 

"Predrago je"
Ne potrebujete osebnega trenerja, da storite nekaj zase. Na sprehod se lahko odpravite, ne da bi za to zapravili en sam cent. Brezplačno je tudi izvajanje vaj doma, za ustrezno atmosfero pa boste že znali poskrbeti. 

"Ni mi všeč"
Tako je z večino stvari, ki so dobre za nas. Samo spomnite se na otroke, ki protestirajo, da zelenjava zanje ni dobra. Če do telovadbe čutite odpor, si najdite družbo, saj boste tako imeli nekoga, ki vas bo spodbujal, ko se vam ne bo dalo in obratno. 

"Ne morem priti nazaj v formo"
Od sebe ne pričakujte preveč v prekratkem času. Rezultati ne morejo biti vidni takoj. Razočaranje, ki se včasih lahko pojavi, ker se mišice ne spravijo takoj v red, morate znati zaobiti. Dajte si čas.

Komentarjev 1
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 10:26 12.december 2014.

    mam večkrat cajt pa se mi ne da,pa še noge me bolijo od službe za ušivih 500 eur.telovadiš že tako in tako razen za tiste ki so priklenjeni za stol