Zdravje > Aktualno
24 ogledov

Izgradnja ljubljanske urgence se zamika

urgentni blok Saša Despot
Izgradnja druge faze ljubljanske urgence se zamika za nekaj mesecev

Druga faza izgradnje nove ljubljanske urgence bi morala biti zaključena do konca marca. Večji del gradnje je sicer že zaključen, a so zaradi nekaterih gradbenih del pri vstopnem terminalu podaljšali rok izvedbe na konec julija. Z aneksom se le podaljšuje rok, vrednost projekta pa ostaja enaka.

Novi dostop z Njegoševe

Na ministrstvu za zdravje so pojasnili, da so v okviru druge faze že pridobili uporabno dovoljenje za prometni terminal, ki omogoča stalni dostop z Njegoševe. Ta je postal pravnomočen 21. februarja in je že v uporabi.

Tehnični pregled za objekt internistične prve pomoči in splošne nujne medicinske pomoči je potekal 27. marca, uporabno dovoljenje pa na ministrstvu pričakujejo v 60 dneh.

Do podaljšanja roka za dokončanje druge faze je po pojasnilih ministrstva prišlo zaradi izvedbe gradbeno-obrtniških del, ki jih je treba še izvesti. Gre za ureditev triažnih ambulant, sprejemne avle, peš vhoda v urgenco itd. Vrednost teh del znaša približno tri milijone evrov, a se z aneksom ne zvišuje pogodbena vrednost projekta, pač pa le čas izvedbe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:02 05.april 2017.

    Tale vaš "novi dovoz " je star dovoz in ga ni več , ker je porušen !