Svet
13 ogledov

Indonezijsko letalo strmoglavilo

Trigana Air EPA
V Papui novi Gvineji so izgubili stik z indonezijskim letalom s 54 ljudmi.

V Papui Novi Gvineji so izgubili stik z indonezijskim letalom s 54 potniki in člani posadke na krovu, je sporočila indonezijska agencija za iskanje in reševanje (Basarnas).

The Independent je na Twitterju objavil, da so našli ostanke letala in da je to strmoglavilo. 

Direktor operacij letalske družbe Trigana Beni Sumaryanto je dejal, da so prejeli poročilo o najdbi razbitin iz vasi na goratem področju Oksibil, ki ga prerašča džungla. Reševalne ekipe bodo področje preiskale zjutraj, poročanje medijev navaja Reuters.

Stik z letalom ATR 42 indonezijske družbe Trigana Air so izgubili danes med letom na območju province na vzhodu Papue nove Gvineje malo pred 15. uro po lokalnem oz. 8. uro po srednjeevropskem času. Letalo je vzletelo z letališča Sentani v Jayapuri, prestolnici Papue nove Gvineje, namenjeno pa je bilo v Oksibil v Indoneziji, je na twitterju sporočila agencija Basarnas.

Pol ure po vzletu izginilo z radarjev

Na krovu letala je po navedbah Basarnasa pet članov posadke in 49 potnikov, med njimi pet otrok. Let naj bi trajal vsega 45 minut, pol ure po vzletu pa je letalo izginilo z radarjev.

Iz indonezijskega ministrstva za transport so sporočili, da še ne vedo, kaj se je zgodilo z letalom in z lokalnimi oblastmi usklajujejo iskanje. Poudarili so, da je vreme na območju izginotja slabo, regija je gorata, kar bo oteževalo iskanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.