Šport
67 ogledov

Izjemna poteza nemških skakalcev

Nemčija Zakopane ekipna tekma EPA
Nemški skakalni tabor se je izkazal z izjemno potezo. Nemci, ki so zmagali na ekipni tekmi v Zakopanah, bodo celotni osvojeni nagradni sklad v višini 30.000 švicarskih frankov (30.159 evrov) podarili poškodovanemu Američanu Nicku Fairallu.

Na ekipni tekmi svetovnega pokala smučarjev skakalcev v Zakopanah je Slovenija, za katero so nastopili Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Jernej Damjan in Peter Prevc, osvojila tretje mesto s 1018,4 točke. Zmagali so Nemci (1050,6) pred Avstrijci (1035,7).

Nesrečni ameriški smučarski skakalec Nick Fairall je grdo padel v kvalifikacijah Bischofshofna, ob padcu po doskoku je utrpel hude poškodbe hrbtenice, zaradi katerih mu grozi, da bo ostal paraliziran. Po operaciji v bolnišnici v Schwarzachu je Američan na Twitterju zapisal, da ima dobre občutke in da se veseli uspešnega leta. Sprva je kazalo, da bo 25-letni skakalec, njegov trener je Slovenec Bine Norčič, preostanek življenja preživel na invalidskem vozičku, a iz njegovega tabora so sporočili, da čuti noge in da se zdravstveno stanje lahko popravi.

Na spletu je hitro po nesreči zaživela akcija We're with you (S tabo smo), s katero zbirajo sredstva za Nickovo rehabilitacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.