Šport > Nogomet
60 ogledov

Izjemna tekma, a brez zadetkov

Aaron Ramsey EPA
Derbi tretjega kola Premier League med Arsenalom in Liverpoolom se je na stadionu Emirates končal brez zadetkov. Vsaj uradno priznanih ne.

V zadnji tekmi tretjega kola sta se v Premier League pomerila težkokategornika Arsenal in Liverpool. Slednji je v prvem polčasu dvakrat zatresel okvir vrat, domači pa so po mnenju večine strokovnjakov dosegli povsem regularni zadetek, ki pa ga sodniki niso priznali zaradi domnevnega prepovedanega položaja. V drugem polčasu so bili gostitelji precej boljši, vendar je Liverpool uspel še tretjič v tej sezoni ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno.

Že v tretji minuti tekme je Philippe Coutinho sprejel lepo žogo v kazenskem prostoru in z nekoliko desne strani že premagal Petra Čecha, vendar se je žoga od prečke odbila nazaj v polje. Sledilo je še nekaj priložnosti na obeh straneh, domača obramba pa je ob odsotnosti obolelega Pera Mertesackerja in poškodovanega Laurenta Koscielnyja večkrat zaplavala po napakah neizkušenega Caluma Chambersa. Mladega branilca sta reševala predvsem Francis Coquelin in tokrat izjemno razpoloženi Čech.

Topničarji so sicer v prvem delu igre najverjetneje dosegli povsem regularen zadetek. Santi Cazorla je v osmi minuti z odlično globinsko podajo našel Aarona Ramseyja, ki je z nizkim strelom na bližnjo vratnico premagal Simona Mignoleta, vendar je stranski sodnik dvignil zastavico. Počasni posnetek je pokazal, da je delilec pravice naredil napako.

Na drugi strani je Čech s fantastično parado zaustavil Christiana Bentekeja, ki je po ostri podaji z leve strani streljal povsem z bližine, žoga pa se je po obrambi češkega vratarja odkotalila mimo vratnice. V samem zaključku prvega dela je z izjemno potezo Coutinho iz igre vrgel Héctorja Bellerína in izjemno streljal, a je žoga priletela v dolgo vratnico.

V drugem polčasu je bil Arsenal boljši tekmec na zelenici, gostje tudi po nekaj minut niso prišli iz svoje polovice igrišča. Najprej je po lepi kombinaciji pred Mignoleta na levi strani peterca sam prišel Alexis Sanchez, a znova se je zatresel aluminij. Čilenec je poizkusil s strelom v bližnji kot. Kasneje je imel lepo priložnost tudi Olivier Giroud, ki je v padcu nekoliko slabše zadel žogo, z iztegnjeno roko pa je vodstvo domačih preprečil Mignolet. Belgijec se je do konca tekme odlično izkazal še pri strelih Ramseya in Alexa Oxlade-Chamberlaina, le za las pa je manjkalo, da ga ni premagal lastni branilec Martin Škrtel, ki je v zadnjem hipu izbil žogo pred Theom Walcottom.

Premier League, 3. kolo:

Crystal Palace : Aston Villa  2:1 (0:0)
Dann 71., Sako 87.; Souare 77./ag

Leicester City : Tottenham  1:1 (0:0)
Mahrez 82.; Alli 81.

Norwich : Stoke City  1:1 (1:1)
Martin 28.; Diouf 11.

Sunderland : Swansea  1:1 (0:1)
Defoe 62.; Gomis 45.

West Ham : Bournemouth  3:4 (0:2)
Noble 48./11-m, Kouyate 53., Maiga 82.; Wilson 11., 26., 79./11-m, Pugh 66.

West Bromwich Albion : Chelsea  2:3 (0:2)
Morrison 36., 59.; Pedro 20., Costa 30., Azpilicueta 43.

Everton : Manchester City  0:2 (0:0)
Kolarov 60., Nasri 89.

Watford : Southampton  0:0

Arsenal : Liverpool  0:0

Lestvica:
1. Manchester City  9
2. Leicester City  7
3. Liverpool  7
4. Manchester United  7
5. Crystal Palace  6
6. Swansea  5
7. Everton  4
8. Norwich  4
9. Arsenal  4
10. Chelsea  4
11. West Ham  3
12. Watford  3
13. Bournemouth  3
14. Aston Villa  3
15. Stoke City  2
16. Tottenham  2
17. Newcastle  2
18. Southampton  2
19. Sunderland  1
20. WBA  1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.