Šport > Zimski športi
67 ogledov

Izjemna zmaga Svindala, hud padec Avstrijca

Lake Louise, Aksel Lund Svindal EPA
Aksel Lund Svindal je zmagal prvo smukaško tekmo v letošnji smučarski sezoni. V Lake Louisu je za stotinko premagal Italijana Petra Filla.

Zaradi poškodbe Ahilovega tetiva, ki jo je utrpel pri igranju nogometa, je moral norveški smučar Aksel Lund Svindal izpustiti nastope v lanski sezoni. Nastopil je le na dirkah svetovnega prvenstva Beaver Creeku v superveleslalomu in smuku ter osvojil dve šesti mesti. Sedaj pa se je Svindal z neverjetnim uspehom vrnil v svetovni pokal.

Z izjemnim nastopom je prehitel vse tekmece in za stotinko premagal Italijana Petra Filla, ki je vodil do njegovega nastopa. Svindal je med nastopom storil kar nekaj napak, a vseeno dokazal, da se bo letos ponovno boril za zmage v svetovnem pokalu.

Med Slovenci je bil edini dobitnik točk Boštjan Kline, ki se je uvrstil na 24. mesto. Ostala dva Slovenca, Klemen Kosi in Andrej Šporn, sta s svojima nastopoma razočarala.

Tekmo zasenčil hud padec Düragerja

Prvo zmago Svindala po dolgi pavzi pa je zasenčil padec avstrijskega smučarja Markusa Düragerja. Avstrijec je med visokim skokom izgubil ravnotežje in pristal v varnostni mreži. Med padcem mu je močno zavilo desno koleno in se sam ni več mogel postaviti na noge. Avstrijca so s helikopterjem s proge takoj odpeljali v bolnišnico.

Po informacijah avstrijske televizije ORF si je Dürager zlomil goleno in zapestje.

Zaradi padca je bila tekma dlje prekinjena. Kosi in Kline sta morala kar dolgo počakati na svoj nastop.

Izid prvega smuka sezone v Lake Louisu:

1. Aksel Lund Svindal (NOR)    1:47.29
2. Peter Fill (ITA)     + 0.01
3. Travis Ganong (ZDA)     + 0.36
4. Guillermo Fayed (FRA)     + 0.53
5. Carlo Janka (ŠVI)     + 0.57
6. Max Franz (AVT)     + 0.62
7. Dominik Paris (FRA)      + 0.68
8. Matthias Mayer (AVT)     + 0.70
9. Kjetil Jansrud (NOR)     + 0.77
10. Erik Guay (KAN)     + 0.84

...

24. Boštjan KLINE (SLO)     + 2.05
37. Andrej Šporn (SLO)     + 2.49
44. Klemen Kosi (SLO)     + 2.86

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.