Šport
43 ogledov

"Izjemno razočaranje"

Chris Froome EPA
"Poškodovano zapestje in težke razmere so mi skoraj povsem onemogočile kontrolo nad kolesom," je po odstopu na 5. etapi Toura dejal Chris Froome.

Chris Froome je po 34 letih prvi branilec naslova, ki je moral na Dirki po Franciji odstopiti. Kot zadnjemu se je to leta 1980 namreč pripetilo izjemnemu Francozu Bernardu Hinaultu, ki je Tour sicer dobil kar petkrat (1978, 1979, 1981, 1982, 1985).

"To je izjemno razočaranje. Popolnoma sem na tleh. Poškodovano zapestje in težke razmere so mi skoraj povsem onemogočile kontrolo nad kolesom," je po odstopu dejal Froome. V peti etapi se je sicer kar dvakrat znašel na tleh, padel pa je že tudi dan prej. "Ekipi se zahvaljujem za ves trud in pomoč, da bi me pripeljali skozi ta dan. Richieju Portu in moštvu Sky želim vse najboljše v nadaljevanju Toura," je na twitterju še zapisal britanski kolesar.

Porte zdaj prvi mož ekipe

Da bo odslej prvi mož Skya Avstralec Porte je potrdil tudi menedžer moštva Dave Brailsford: "To je priložnost za ostale kolesarje, da se dokažejo. Resnično verjamemo v Riechieja. V sezono ni startal najboljše, zaradi tega pa je zdaj morda nekoliko bolj svež. Pri premagovanju granitnih kock je pokazal veliko znanja in poguma, ob njegovi sposobnosti vožnje v klanec pa nas čakata razburljiva dva tedna." Brailsfordu ni žal, da v ekipo ni uvrstil zmagovalca Toura leta 2012 Bradleyja Wigginsa: "Ničesar ne obžalujem. Izbrali smo ekipo, ki je sposobna zmagati. Verjeli smo v Chrisa. Žal se to letos ne bo zgodilo."

Podpora asov

Wiggo, ki je pred dvema letoma postal prvi Britanec z zmago na francoski pentlji, je ob odstopu Frooma sicer menil: "To je bil izjemno težek dan. Nikoli ni lepo videti, ko pade tako izjemen kolesar, a Chris se bo vsekakor vrnil. Tokrat se je pokazalo, kako težko je osvojiti Tour. Verjamem, da je ekipa dobro pripravljena in se ji bo uspelo uspešno spopasti s tem." 

Z izjemno vožnjo se je v skupnem vodstvu utrdil kolesar Astane Vincenzo Nibali. "Padci so sestavni del kolesarstva. To treba upoštevati Do Pariza je še zelo dolga pot," je po odstopu velikega tekmeca dejal Italijan, še eden od favoritov Alberto Contador pa je na twitterju zapisal: "Izražam podporu Chrisu Froomu, v nič so šli meseci trdega dela. To je velika izguba za Tour. Vidiva se naslednje leto."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.