Slovenija
508 ogledov

Izklop Pop TV: kdor še ni ukrepal, ga čaka tudi več kot mesec mrka

tv sprejemnik Žurnal24 main
Če niste še nič naredili, boste imeli mrk lahko še več kot mesec dni

Zaradi navala novih naročnikov, ki zaradi izklopa signala Pop TV in Kanala A hočejo kabelsko, IP ali satelitsko televizijo, boste, če ukrepate takoj, brez teh dveh programov lahkoo tudi več kot mesec dni. 

Vsi ponudniki pravijo, da je povpraševanje občutno povečano. Naval je povzročila poteza Pro plusa, ki danes ugaša prizemni signal Pop TV in Kanala A, kar pomeni, da teh dveh programov ne bo več mogoče spremljati prek sobne ali strešne antene. Kdor ju bo želel gledati še naprej, si bo moral urediti IP, kabelsko ali satelitsko televizijo.

Lahko tudi več kot en mesec, če bo sneg. Sneg je!

V klicnem centru Telemacha so nam povedali, da sprejemniki so na zalogi, dodatni sprejemnik vam ob vezavi za eno leto prinesejo zastonj (sicer stane 26 evrov), zanj pa je treba plačevati tri evre mesečne naročnine. V nekaterih dražjih paketih sta sicer že vključena dva sprejemnika.

Je pa pri Total TV rok za montažo en mesec po sklenitvi pogodbe, ta rok pa se lahko še podaljša, če bo zapadel sneg, so nam povedali v njihovem klicnem centru prejšnji teden. No, sneg je zapadel v petek. 

"Porabniki, ki živijo izven kabelskega omrežja v veliki meri povprašujejo po satelitski televiziji Total TV, ki je dosegljiva kjerkoli po Sloveniji. Dodatni sprejemnik za spremljanje Total TV je uporabnikom na voljo za 7,99 evra na mesec," so nam v Telemachu odgovorili na novinarska vprašanja. Sprejemniki za priklop na kabelsko televizijo so na voljo, priklop satelitske televizije pa je "odvisen tudi od vremenskih razmer, oddaljenosti na-ročnika in uporabnikove želje po številu sprejemnikov," pravijo in dodajajo, da so aktivirali dodatne izvajalce. 

V klicnem centru Simobila so nam povedali, da je zaradi povečanega povpraševanja lahko podaljšan rok dostave dodatnega sprejemnika, ki sicer stane tri evre na mesec. Navadno je bil rok dostave po pošti nekaj dni, zdaj je lahko teden dni ali celo več.ž

tv sprejemnik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Od dva do štiri tedne ...

V odgovorih na novinarska vprašanja so sicer izpostavili, da večina strank povprašuje po novem priklopu stori-tev in en po dodatnem sprejemniku ter da je vsa oprema na voljo. 
"Od oddaje naročila do vklopa običajno preteče od dva do štiri tedne in to obdobje se kljub povečanemu povpra-ševanju ni bistveno spremenilo," so še pojasnili na Simobilu, ki je pred časom kupil Amis. 

Komunikatorjev je zmanjkalo. Ni jih zmanjkalo

Sodelavki, ki je Telekomova naročnica, so prejšnji teden v klicnem centru rekli, da je komunikatorjev zmanjkalo in da ne vedo, kdaj bodo prišli ter da ga lahko kupi na Bolhi, a so nam že naslednji dan v Telekomovem klicnem centru dejali, da so komunikatorji na voljo. 

Tudi v odgovorih na novinarska vprašanja so v Telekomu zagotovili, da dobava komunikatorjev poteka nemoteno. Glede na to, da je mogoče rabljene komunikatorje tudi kupiti, se lahko uporabniki odločijo, da ne bodo plačevali 2,90 evra najemnine na mesec za dodatni komunikator, a bo v primeru, da ga bodo kupili, njihova skrb ob morebitni okvari. 

Pri T-2 je cena dodatnega sprejemnika 3 evre na mesec (4 za HD sprejemnik), v klicnem centru pa so nas opozorili, da je treba preveriti, ali linija sploh dopušča še en sprejemnik. To naj sicer preverijo tudi naročniki drugih ponudnikov, ki imajo IP-televizijo. So pa sprejemniki na zalogi.

Od danes naprej le še to ...

Na programskih mestih, kjer sta prek strešne antene do včeraj bila vidna programa Pop Tv in Kanal A, vas danes ne bo pričakala tema. Na omenjenih dveh mestih se vrti vabilo, da si zagotovite sprejem in telefonska številka, na kateri vam nudijo pomoč. Obenem pa vam ponujajo vpogled v to, kaj bodo na svojih programih gledalcem nudili v prihodnje. Poleg napovednikov za športne dogodke, ki jih prenašajo, gledalce vabijo tudi z napovedjo filmov in serij, ki bodo v kratkem na malih zaslonih. 

Izklop Pop TV/Kanal A | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Izklop Pop TV Kanal A | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

 

 

 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 56
  • euinterceptor 11:52 19.januar 2017.

    Dober dan,sporočam ponudniku omenjenih TV programov, da jih nič ne pogrešam.. Čutim kar nekakšno olajšanje zvečer, ko držim daljinski upr. v roki. Odkar nista več prosto dosegljiva je tako kot, da bi mi odstranili nek ogromen ...prikaži več tur..lep dan vsem!!

  • mp5 09:04 17.januar 2017.

    Lej popi vsak pozna svojo lokalno norišnco. Gorenjci majo Begnje, Ljubljančani Polje, Primorci Idrijo... torej...

  • Omega_v6 23:51 16.januar 2017.

    Želim jim,da čimprej PROPADEJO!! Hinavci govorijo,da jim gre za ljudi sedaj je pa popolnoma jasno,da jim gre zgolj za denar!! Samo čakam,da dvignejo ponudniki kabelske ceno in isti trenutek grem na Total TV!!