Šport
46 ogledov

Izkoristila domači teren

rok marguč EPA
Po slabem začetku sezone svetovnega pokala so slovenski deskarji na domači tekmi na Rogli vendarle nekoliko popravili vtis.

Ob odsotnosti najboljšega deskarja lanske sezone Žana Koširja sta se na tekmi svetovnega pokala na Rogli izkazala Celjana Rok Marguč in Tim Mastnak. Prvi je zasedel šesto, drugi pa osmo mesto.

Marguča je v četrtfinalu izločil svetovni prvak Rus Andrej Soboljev, ki je na koncu tudi zabeležil svojo drugo zmago v svetovnem pokalu, Mastnaka pa prav tako ruski tekmovalec Stanislav Detkov. Soboljev je v finalu premagal vodilnega v svetovnem pokalu Bolgara Radoslava Jankova, v malem finalu pa je bil dvakratni olimpijski prvak ameriški Rus Vic Wild boljši od Detkova. Preostala slovenska tekmovalca se nista uvrstila v izločilne boje, Jure Hafner je zasedel 33., Črt Ikovic pa 43. mesto.

"Škoda je zaradi napake v spodnjem delu četrtfinalnega dvoboja. Jasno je, da sem si želel več, a glavno je, da sem ohranil tradicijo uvrstitev med najboljših deset na Rogli. Po slabih nastopih na prvih tekmah sezone je tudi šesto mesto lep dosežek. Še pomembneje pa je, da so se po zamenjavi opreme, spet namreč uporabljam lansko, vrnili občutki. Dober nastop sem še kako potreboval, upam, da bo odslej šlo samo še navzgor. Zdaj gremo na trening v Kreischberg, kjer se bomo poskušali čim bolj pripraviti za Moskvo, kjer je zaradi skakalnice na progi tekma specifična," je bil po tekmi zadovoljen Marguč, dobitnik štirih kolajn na svetovnih prvenstvih, ki ni pozabil pohvaliti organizatorjev.

"Spet so pripravili odlično tekmo, to je bila promocija našega športa, take tekme ni nikjer. Progi sta bili enakovredni, napredovati se je dalo z obeh. Tudi gledalcev je bilo veliko, še dodatno so olepšali tekmo," je poln pohvalnih besed nekdanji svetovni prvak.

Pri ženskah je drugič v sezoni in drugič na Rogli zmagala Čehinja Ester Ledecka, drugo mesto je zasedla Avstrijka Marion Kreiner, tretje pa Rusinja Jekaterina Tudegeševa. Iva Polanec se je uvrstila na 28., Patricija Mastnak pa na 41. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.