Šport
43 ogledov

Izkušeni Dobelšek okrepil Celje

Celje, rokomet, lovorika Katarina Ponjavić
Slovenski rokometni prvak Celje Pivovarna Laško se je okrepil z izkušenim Luko Dobelškom, ki je nazadnje nastopal za velenjsko Gorenje, s katerim se je razšel ob koncu pretekle sezone.

Branko Tamše, s katerim sta že sodelovala v Velenju, želi z njim okrepiti obrambne vrste. Dobelšek je igralec, ki je v svoji karieri nastopal za kar nekaj klubov, njegov matični pa je Velenje.

Vmes je nastopal v Nemčiji v TuS N-Lübbecke in TV Emsdetten, nato pa za poljsko Wislo Plock in ima številne izkušnje iz Lige prvakov, zbral pa je tudi deset reprezentančnih nastopov, v katerih je dosegel osem zadetkov.

S svojimi izkušnjami bo pomemben člen v Tamšetovi četi, kot tudi igralec, ki lahko svoje izkušnje prenaša na mlade celjske igralce. S Celjem je sklenil dogovor za sezono 2015/16, so sporočili iz celjskega kluba.

"Luka je igralec, ki nam bo prvenstveno pomagal v obrambnih nalogah. Gre namreč za igralca, ki lahko v obrambi igra na vseh položajih. Poleg tega gre za igralca s številnimi izkušnjami, tako iz bundeslige, poljske lige, kot tudi lige prvakov na splošno. To nam bo prineslo večjo zanesljivost v obrambi in dodatno širino v igralskem kadru, ki jo bomo potrebovali v celotni sezoni, ki bo letos z več tekmami še zahtevnejša," pravi Tamše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.