Magazin
28 ogledov

Izlet tedna

škrabčeva domačija Škrabčeva domačija
Vas pri Ribnici bo danes obiskovalcem ponudila fižolove jedi.

Če ste si danes zaželeli gurmansko obarvanega izleta na podeželje, je hrovaški Fižolov dan prava izbira. Praznik poteka že deseto leto in obiskovalcem poleg neštetih različic fižolovih jedi ponuja spoznavanje lokalne etnološke in kulturne dediščine ter obilo dobre zabave.

Spoznajte domače obrti

Program se bo začel ob 12. uri, ko boste povabljeni na Škrabčevo domačijo, kjer se boste lahko naučili peke fižolovega kruha; sledilo bo tekmovanje mojstrov v pripravi domače ribniške trojke, kmalu za tem pa bo na vrsti pokušanje kar deset metrov dolge fižolove klobase.

Popoldne boste lahko prisostvovali mlatenju in prebiranju fižola po stari tradiciji; kupili boste lahko izdelke domače obrti ter druge fižolove dobrote (fižolovo torto, fižolov sladoled, Kukljevo potico). Ves dan vam bo družbo delal zabavni program Radia Mlajku, za popoldanski sprehod pa priporočamo nezahteven vzpon na bližnji hrib Svete Ane.

Otroška lutkovna predstava

V sklopu Evropske prestolnice kulture in Slovenjgraškega poletja se bo danes ob 15. uri na Trgu svobode v Slovenj Gradcu odvila večkrat nagrajena otroška lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Maribor z naslovom Ko je Šlemil šel v Varšavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.