Magazin > Lepota & telo
219 ogledov

Iznašli spodnjice proti zidarskemu dekolteju

Obrtnik Profimedias
Ker ga je nekega dne pogled na t. i. zidarski dekolte tako šokiral, se je mladenič odločil napraviti spodnjice, ki ob predklonih ne razgalijo več lastnikovega zadnjega ponosa.

In uspelo mu je. Komaj 24 let šteje Adrien Herve-Pellissier, ki je avtor spodnjic, za katere mu bodo verjetno hvaleženi vsi, ki se zaradi poklica ali dela pogosto sklanjajo.

Vsem obrtnikom in tudi njihovi okolici dobro znano dejstvo je, da takrat zadaj na plano zelo rada pokukata oba pola "ta zadnje", kar ni vedno ravno prizor za tenkočutne. "Zidarski dekolte", "vodovodarjev nasmeh" in še nekaj je poimenovanj takšnih situacij.

Herve-Pellissier je sicer tudi sam po poklicu zidarski mojster, a verjetno bo bolj znan po tem, da je izumil poseben tip bokseric. Na idejo zanje je prišel tistega dne, ko ga je prizor na kolega med delom v mestu Rennes povsem frapiral in je sklenil, da je temu potrebno narediti konec.

V devetih mesecih je izdelal prototip in mu nadel ime "vodovodarjev nasmeh". Njihova skrivnost je dodan elastični pas, ki preprečuje, da bi spodnjice zlezle pod "hribčka."

Ko je prototip spodnjic predstavil javnosti, mu je telefon skorajda pregorel, saj je dobil ogromno ponudb za odkup izuma ali za sofinanciranje proizvodnje, ki se je medtem že zagnala. Na spletni strani jih prodajajo za slabih 20 evrov, a Herve-Pellissier je vmes prišel še na kopico drugih idej. 

Tako namerava izdelati posebne jeans hlače za obrtnike, ki preprečujejo sramežljive prizore, ko se plazijo po kolenih, svojo kolekcijo pa bo izdelal tudi za ženske mojstrice. Zidarske žlice bržkone profesionalno ne bo več vzel v roke.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Ferluci 21:28 29.november 2015.

    Takšne stvari vidiš dnevno, pri moških in ženskah. Verjetno smo se že vsi navadili, da to ne vzbuja posebne pozornosti - nič posebnega.