Slovenija
54 ogledov

Izpadi lahko trajajo tudi pol ure

Nadgradnja omrežja Si.mobil
Simobil je danes začel nadgrajevati omrežje na širšem območju Ljubljane. Dela bodo trajala do sredine aprila, do takrat pa lahko prihaja do "kratkotrajnih motenj pri uporabi omrežij 2G in 3G".

"Dela bodo potekala postopno, po posameznih lokacijah. Posamični izpadi bodo trajali največ pol ure. V tem času bodo promet predvidoma predvidoma pokrile sosednje lokacije, kar pomeni, da bodo uporabniki klice in SMS-sporočila v večini primerov lahko uporabljali nemoteno," so sporočili iz Simobila.  

Od danes do začetka marca bodo nadgrajevali transportno omrežje. Od sredine marca do sredine aprila pa bodo posodabljali celotno radijsko infrastrukturo.

Prijave prek spletnega obrazca

Informacije o tem, kje natančno in kdaj bodo potekala dela, lahko najdete na spletni strani podjetja, prav tako tudi obrazec za prijavo motenj. Vseskozi pa deluje telefonska številka 040 40 40 40.

Komentarjev 3
  • Rastok 11:40 12.februar 2013.

    A že spet bo ven metalo...to je pa zdaj že kr stalnica. Me prav zanima kako bo potem.

  • Titan71 09:29 12.februar 2013.

    Omrežje imajo na Simobilu porazno, to bi lahko že zdavnaj uredili. Namesto samohval, ki jih vsak dan poslušaš naokoli, ki pa dejansko niso. Pa smešno da vse to počenjo samo v LJ, kaj pa ostala slovenija? So področja kjer simobil sploh ne lovi???

  • Dixon 21:39 11.februar 2013.

    Izpadi pri Simobilu so tudi brez tega nadgrajevanja. Ne vem pa sploh zakaj nadgrajujejo, a niso v lasnkem letu z reklamami na veliko govorili in kazali kako imajo najboljše omrežje. Dejansko pa se ve da temu ni tako. Še kar ...prikaži več veliko dela bo treba narediti da bodo lahko bili konkurenčni ostalima dvema operaterjema. Sploh kar se mobilnega internet atiče in prenosa podatkov.