Šport
6 ogledov

''Izpolnili vse, kar smo si začrtali''

Jakov Fak biatlon zasledovanje Hochfilzen EPA
Slovenski biatlonci so v sklepni fazi priprav na novo zimo. Po letu premora se je v ekipo vrnil češki strokovnjak Tomaš Kos, ki je na mestu glavnega trenerja zamenjal Uroša Velepca.

"Na Pokljuki imamo odlično infrastrukturo in vsi pogoji pogoji za trening so bili izpolnjeni. Res je, da bo nekatere stvari treba izboljšati, a gre za stvari, ki imajo na sam trening manj vpliva. Večina stvari se je seveda že uredila," o novem vodstvu panoge in pogojih razlaga Kos. Morda je doslej manjkala le kakšna močnejša tekma in primerjava s tujimi tekmovalci.

Razlogov za zadovoljstvo je pri češkem strokovnjaku kar nekaj. "Zadnja testiranja so pokazala, da so ključni tekmovalci napredovali in so dobro pripravljeni. Tudi vzdušje v ekipi je dobro, na začetku je manjkal Jakov Fak, a na koncu smo se ujeli, naredili res dobro ekipo in mislim, da smo izpolnili vse, kar smo si začrtali. Viden je tudi napredek pri nekaterih mlajših."

Pretiranih novosti v slovenskem taboru ni, nekaj je z novim trenerjem posledično novih prijemov v strelskem delu priprave. Edino zaskrbljujoče je zdravstveno stanje Klemna Bauerja, ki je prebolel mononukleozo, a se pred tednom dni že priključil ekipi. "Veseli me, da gredo stvari pri njem na bolje. Sezona je dolga in če bo tako ostalo, če se bo njegovo stanje izboljševalo, bo lahko ujel že začetek sezone," pravi Kos, ob tem pa opozarja, da ne gre prehitevati, posebej v sezoni, ki bo imela svoj vrhunec šele marca, ko bo Oslo gostilo svetovno prvenstvo.

Izzivov je veliko. V zmanjšanem obsegu trenira Janez Marič, Bauer bržkone ne bo 100-odstotno pripravljen in zato bo kaj lahko v uvodu v sezono nekaj težav s sestavo konkurenčnih štafet. A vsa ta vprašanja, tako Kos, se postavljajo prezgodaj: "Zima bo dolga. Testiranja in treningi kažejo svoje, odgovore o opravljenem pa bodo dale prve tekme."

Ob svetovnem prvenstvu bo za Slovence ena najpomembnejših tekem tudi svetovni pokal na Pokljuki, ta bo na sporedu med 17. in 20. decembrom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.