Šport > Košarka
15 ogledov

Izpoved košarkarja: "Nastal je stampedo"

Olympiacos Olympiakos Panathinaikos play-off končnica finale Grčija prvenstvo Youtube
Novi grški prvaki, košarkarji Panathinaikosa, si bodo zapomnili finalno gostovanje pri večnem rivalu Olympiacosu. Na žalost po izgredih navijačev, ki so jih zasuli s pirotehničnimi sredstvi, sami pa so v zadnjem trenutku pobegnili pred razjarjeno množico.

14 tisoč navijačev je začelo razgrajati minuto in 27 sekund pred koncem tekme pri vodstvu Panathianikosa za štiri točke. V Dvorani večnega miru in prijateljstva so huligani takrat začeli na parket metati bakle, stole, petarde in druge predmete. Nastal je pravi pekel, svojo videnje pa je hrvaškim medijem opisal hrvaški reprezentant v dresu Panathianikosa Roko Ukić.

"Bilo je grdo, na srečo pa nihče od nas ni bil poškodovan. Vso tekmo smo se osredotočali le na igro, in ne na navijače. Ko so se  začeli izgredi, so nam s klopi dejali, naj bežimo v slačilnico. Nastal je pravi stampedo. Sploh ne vem, kaj se je dogajalo. Vsi smo zbežali v tunel, kolikor hitro se je dalo," je dejal Ukić, ki prihaja iz vročekrvnega Splita, kjer je na nogometnih tekmah Hajduka videl že marsikaj, a kaj takega, kot se je zgodilo v Atenah, še ne. "Nisem si predstavljal, da je na košarkarskih tekmah možno doživeti kaj takšnega,“ je še dejal Ukić, ki bo na Eurobasketu v Sloveniji eden od nosilcev igre Hrvaške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.