Svet
8 ogledov

Izpraznili kölnsko letališče

Kölnsko letališče EPA
Zaradi varnostnih razlogov so na kölnskem letališču odpovedali več poletov. Moškega, ki se je skušal izogniti varnostnim organom, so že aretirali.

Nemški mediji poročajo, da so na letališču Köln-Bonn odpovedali več poletov, potem ko je ena oseba ilegalno prečkala varnostno območje in je policija iz varnostnih razlogov evakuirala Terminal 1. Tiskovna predstavnica zvezne policije je za DPA potrdila, da so lete ustavili ter evakuirali terminal. Kölnische Rundschau poroča, da je sumljiva oseba okoli 11. ure ilegalno vstopila v varovano območje. 

Ministrstvo za notranje zadeve je po incidentu imenovali krizni štab; angažirali so policijske pse, Terminal 1 na omenjenem letališču so popolnoma izpraznili. Iz varnostnih razlogov so morala letala s piste zapeljati nazaj na parkirišče, potniki na tistih letalih, ki so pristala, pa so morali počakati v plovilih.

To je že drugi incident na tem letališču v zadnjem mesecu. 30. aprila so se na spletu pojavili varnostni načrti in strategije obrambe v primeru terorističnih groženj letališča in to v celotnem obsegu. Dokument je vseboval 230 strani. Objavljeni so bili tudi podatki s telefonskimi številkami strokovnjakov za varnost. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.