Avto
95 ogledov

Izrazite svoj slog na pedalih

Kolo
1/7
Rogo Šport
Naložba. Spomladi naj prevozno sredstvo po mestu postane kolo. Dobite ga za manj kot 200 evrov.

Prevoz. Če so vaši opravki omejeni na mesto, je kolo najboljša izbira. Je seveda poceni, krepi zdravje in ne potrebuje goriva, pa še gnečam se lahko izognete. Če se z njim ne vozite tudi pozimi, naravi prispevajte vsaj spomladi, ko je vožnja prijetnejša.

Zložljiva od 170 evrov

Pred nakupom kolesa se vprašajte, kakšnega si želite, koliko ga boste uporabljali in kje ga boste hranili, pravi Andrej Berginc iz trgovine Mestnokolo.si. Za vožnje po mestu je najprimernejše mestno kolo. “Priporočam, da imajo mestna kolesa čim manj prestav, saj je to najobčutljivejši del kolesa, ki nam zna zagreniti vožnjo ob najbolj neprimernem trenutku,” svetuje Berginc in dodaja: “Od zmožnosti shranjevanja kolesa pa je odvisno, ali bomo kupili navadno ali zložljivo kolo. Kupci vedno bolj povprašujejo po zložljivih kolesih, saj jih lahko shranijo kar v stanovanju ali pa v pisarni.” Cene zložljivih koles se gibljejo od 170 do 1.000 evrov.

Košarica ni v ceni

Ponudba mestnih koles je pestra in cenovno precej ugodna. Retro mestno kolo Holland, ki je še vedno zelo priljubljeno, lahko dobite že za 186 evrov. Košarice niso vštete, a če jo kupite v kompletu s kolesom, vas bo stala 11 evrov. “Povpraševanje po kolesih in dodatkih se skozi leto veča in manjša zelo enakomerno. Večina kolesarjev poleg kolesa kupi kakšen dodatek za kolo, na primer ključavnico, lučko ali košaro, ali zase, na primer čelado ali dežni plašč,” sklene sogovornik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.